Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΙΜΙΟΣ....

Όπου κι αν ακούσεις, τηλεόραση ή ραδιόφωνο, ή διαβάσεις εφημερίδες, θα δεις ειδήσεις σχετικές με την οικονομική κρίση που λένε ότι μαστίζει τις κοινωνίες.
Όμως μιλούν και για άλλους. Αυτούς που προκάλεσαν τη κρίση, κι αυτούς που συνέβαλαν στη κατρακύλα  της χώρας, με την ανεύθυνη συμπεριφορά τους ως πολίτες.
Γιατροί, δικηγόροι, πολιτικοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες.
Πολλών ειδών φρούτα έχει ο κήπος!
Επαγγελματίες φοροφυγάδες! Αυτό θα έπρεπε να λέει η κάρτα τους σαν επάγγελμα.
Γιατί αυτό κάνουν όλοι!
Γιατροί που δηλώνουν έσοδα στην εφορία 10.000 ευρώ το χρόνο.Επιχειρηματίες που δεν πληρώνουν φόρους, δικηγόροι με αδήλωτα εισοδήματα, καλλιτέχνες με υψηλά ''κασέ'',που δηλώνουν μόνο ένα μέρος των εσόδων τους, πολίτες που χτίζουν βίλες στα κρυφά, εδάφη και δάση που έχουν καταπατηθεί, κότερα ,λουξ αυτοκίνητα και τεράστια σπίτια με πισίνες αδήλωτα.
Άτομα  που δηλώνουν ότι είναι αγρότες για να παίρνουν τις επιδοτήσεις, χωρίς καν να έχουν καλλιεργήσιμη γη.Και απλοί δημόσιοι υπάλληλοι που παίρνουν μίζες και χρηματίζονται ,κάνοντας ''πλάτες'' σε απάτες ιδιωτών.
Κι απ' την άλλη οι πολιτικοί! Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε, ότι το μνημόνιο ήταν αναγκαίο κακό!
Το ξέρει και το ήξερε ότι θα φτάσουν εδώ τα πράγματα. Και το κόμμα του που κόπτεται κατά του μνημονίου, έβαλε το χεράκι του για να έρθει στη πόρτα μας.
Γιατί διαμαρτύρονται τώρα; Γιατί φωνάζουν;
Και οι πολίτες κάτω από τη σκέπη ενός σάπιου κρατικού συστήματος, καλά τρώνε τόσα χρόνια.
Γιατί διαμαρτύρονται;; Χάνουν τη βολή τους και τα κεκτημένα τους από τις ρεμούλες;;
 Οι Γερμανοί έχουν κάνει περιουσίες στη χώρα μας και μας μιλάνε για σωστές ενέργειες και για κράτη που ζημιώνουν την Ευρώπη.Γιατί δεν μας πληρώνει η Γερμανία, τις αποζημιώσεις που μας οφείλει;;;
Αφού αυτή είναι μια χώρα -υπόδειγμα;;
Και η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι υπέρ της ευέλικτης εργασίας!
Και πάει και η κατοχύρωση του κατώτατου μισθού!Ανήκει κι αυτή στην ιστορία!
Κι όλα στο όνομα της οικονομικής κρίσης!
Στο όνομά της θα έχει γίνει η μεγαλύτερη καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η μεγαλύτερη εκμετάλλευση του απλού ανθρώπου.
Γιατί το χρήμα γίνεται σωρός στα χέρια λίγων, και γιατί έχουν φέρει το πολίτη, αυτόν που δεν έκανε απάτες, αυτόν που είχε μόνο ένα ''μισθουλάκο'', ή μια ''συνταξούλα'' στα όρια της απελπισίας!
Το μικρό μαγαζάκι κλείνει γιατί δεν μπορεί να ζήσει, και οι άστεγοι και άνεργοι αυξάνονται.
Αλλά οι απάτες δεν μειώνονται, οι έχοντες χρήμα το κάνουν περισσότερο, και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι!
Και όπως λέει ο Σολωμός στο ποίημά του: ..όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος.....!





4 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΝΑ ΤΡΩΝΕ , ΝΑ ΒΟΥΤΑΝΕ, ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΝ, ΝΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΕΣΟΔΑ, ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ???? ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ. ΑΥΤΟΙ ΣΩΖΟΥΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ... ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ.... ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΝΩΣΤΟΥΣ , ΜΕΣΟΝ.... ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ . ΓΙΑΥΤΟ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα είναι πως τους κάνουν να κόψουν τις κακές συνήθειες.
    Χρειάζονται δραστικά μέτρα αλλά δεν βλέπω κανέναν να έχει τα κότσια να τα πάρει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν βρεις τον έντιμο που αναζητάς κάνε μια εγγραφή για να τον γνωρίσουμε και εμείς!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Αυτή η χώρα δεινοπαθεί από τους κατοίκους της που κόπτονται ότι την λατρεύουν!!!!!!!!!! Είμαστε άξιοι της μοίρας μας..........και πληρώνουμε το τίμημα και γκρινιάζουμε για την πληρωμή!!!!!!! Γιατί εμείς δεν φταίμε ...οι άλλοι φταίνε και δείχνουμε με το δάχτυλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι δυσεύρετοι οι τίμιοι, αν βρεθεί κανείς θα έχει καταντήσει μουσειακό είδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή