Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Πόση γη χρειάζεται για να στεγαστεί η πίστη στο Θεό;;;



Το δάσος του Αγίου Θεοκλήτου εκτείνεται στους νοτιοδυτικούς πρόποδες του Πεντελικού Όρους, στα σύνορα των Δήμων Βριλησσίων, Μελισσίων, Πεντέλης και Νέας Πεντέλης, απ' όπου περνά το μεγάλο πεντελικό Ρέμα Πολυδρόσου που χύνεται στο Χαλάνδρι.
Η δασική ζώνη περιβάλλει το Λόφο Πατήματος από τη Λεωφόρο Πεντέλης, μέχρι και την ημιδασική ζώνη Κρασσά στα ανατολικά.
Παραμένει ορφανό από την τουρκοκρατία, ενώ από τότε η Ιερά Μονή Πεντέλη το νέμεται με την ανοχή του Ελληνικού κράτους.
Κάποια κομμάτια γης, κατακερματίζονται από ιδιώτες ή συνεταιρισμούς, που φέρονται ως ιδιοκτήτες, παρά το χαρακτηρισμό της γης ως δασική, λόγω της αργοπορίας της χαρτογράφησής του από το Υπουργείο.
Συγκεκριμένα η έκταση είναι 152,93 στρέμματα.
Τμήμα του Δάσους του Ρέματος Πολυδρόσου, φαίνεται να οικοδομείται με την ανέγερση ξενοδοχείων και κέντρων εστίασης.
Στα μέσα της δεκαετίας του 2000, εμφανίζονται μέλη του Οικοδομικού Συνεταιρισμού ''Άγιος Θεόκλητος'',συνεταιρισμός του προσωπικού εκκλησιαστικών ιδρυμάτων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που υποστηρίζει ότι πλειοδότησε σε διαγωνισμό που προκύρηξε η Ι.Μ.Πεντέλης στις 14/2/60 και αγόρασε 122 στρέμματα δάσους στα όρια Ν.Πεντέλης-Βριλησσίων.
Ο υπουργός Γεωργίας το 1965 έδωσε άδεια να κατατμηθεί η έκταση και ο συνεταιρισμός άρχισε να πουλάει οικόπεδα.
Ωστόσο το ΣτΕ το 1968 απαγορεύει τη σύνταξη οριστικών συμβολαίων σε δασικές εκτάσεις.
Η οικοπεδοποίηση ευνοείται το 1975, όταν το Σύνταγμα του κράτους εξομοιώνει το δημόσιο δάσος με την ιδιωτική δασική έκταση.Παράλληλα η συνταγματική αναθεώρηση του 2001 και οι ρυθμίσεις του νόμου το 2003, ανεβάζουν το ποσοστό δενδροκάλυψης από 15%σε 25% για να χαρακτηρισθεί μια έκταση δασική.
Εντούτοις ο συνεταιρισμός δεν μπορεί ουσιαστικά να αξιοποιήσει τη περιουσία του μια και πρόκειται για δασική γη, και πολλοί νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι ο πραγματικός ιδιοκτήτης είναι το Ελληνικό Δημόσιο.Το Δασαρχείο Πεντέλης θεωρεί άκυρους τους τίτλους ιδιοκτησίας.
Και το Πρωτοδικείο Αθηνών, θεωρεί ότι ιδιοκτήτης είναι το Δημόσιο, μια και η Μονή δεν ήταν κύριος της έκτασης που πούλησε.

Δυστυχώς όμως, νωρίτερα είχε δικαιώσει άλλο ιδιώτη, του οποίου αποδέχτηκε την αγορά γης σε διαγωνισμό από τη Μονή έναντι 2.980.000 δρχ.
Στο δικαστήριο επικράτησε η σκέψη ότη η ευρύτερη περιοχή, κτήμα ''Γεροτσακούλι'', περιήλθε στη Μονή από την ίδρυσή της, το 1578 από τον Άγιο Τιμόθεο, Επίσκοπο Ευρίπου, από δωρεές ευσεβών, κατά το ένα μέρος,και από αγορά το 1600 από τον Οθωμανό Καγκάδη από τη Κάρυστο Ευβοίας, και οι τίτλοι καταστράφηκαν κατά την Ελληνική Επανάσταση από τον Ομέρ Βρυώνη.
Ωστόσο η συγκεκριμένη έκταση εντοπίζεται στους ανατολικούς πρόποδες του Πεντελικού στη Νέα Μάκρη και δεν έχει καμία σχέση με την επίμαχη έκταση.
Οι έγγραφες προτάσεις του Δημοσίου ότι η έκταση ήταν δάσος από το 1836 και είναι τμήμα μιας έκτασης που περιήλθε στο Δημόσιο με τη Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης που γίνεται ο οριστικός διακανονισμός των ορίων της Ελλάδας, και με το πρωτόκολλο του Λονδίνου ως διαδόχου του Τουρκικού κράτους, δεν έγιναν δεκτές.
Αντίθετα θεωρήθηκε ότι η Μονή από το 1600 μέχρι το 1955 νεμήθηκε επί 30 χρόνια, με καλή πίστη τα τμήματα αυτά και έγινε ιδιοκτήτριά τους με έκτακτη χρησικτησία.
Τον Ιούλιο του 2007, βγήκε και η απόφαση του εφετείου, που με το ίδιο σκεπτικό, δικαίωσε τον ιδιώτη, και δεν δέχθηκε παρέμβαση του Δήμου ούτε στις διαδικασίες.
Η τελευταία αυτή απόφαση ήταν σπουδαία, μια και αφορά την οριστική εξέταση της ουσίας της υπόθεσης.Οτιδήποτε άλλο στη συνέχεια θα αφορά νομικούς λόγους.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και επίτιμος αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Μιχάλης Δεκλερής, λέει συγκεκριμένα, έκταση που ορίστηκε επίσημα με το πρωτόκολλο του Λονδίνου σαν ιδιοκτησία Δημοσίου, δεν μπορεί να ανήκει σε ιδιώτη, ή να διατεθεί προς όφελος ομάδων συμφερόντων.
Ένα μήνα μετά την απόφαση και την άρνηση του Δήμου να συμμορφωθεί, ξεσπά μεγάλη πυρκαγιά, ενώ η κρατική μηχανή είναι διασκορπισμένη σε άλλες πυρκαγιές εκτός Ατιικής.
Κατορθώνουν να τη θέσουν υπό έλεγχο πριν νυκτώσει με τη βοήθεια των κατοίκων.
Το 2008 ξεσπούν ξανά πυρκαγιές στο ίδιο σημείο, που κατόρθωσαν κι αυτές να τις ελέγξουν.
ΑΠΟ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Και η ερώτηση είναι, πόση περιουσία χρειάζεται η εκκλησία;;
Υπάρχει όριο στην απληστία;;;
Ξέρουν τι κηρύττουν;;



4 σχόλια:

  1. ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΚΟΛΑΣΗ, ΓΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΦΑΥΛΩΝ ΚΑΙ ΑΠΛΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΝΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΥΣΕΒΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ???? ΜΕΓΑΣ Ο ΘΕΟΣ ΟΣ ΤΑ ΠΑΝΘ ΟΡΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άλλο τι κηρύττουν και άλλο τι πράττουν!
    Είναι αυτό που λέμε, αλίμονο αν εφαρμόζαμε κι αυτά που διδάσκουμε!Δεν αντέχουν τη φτώχεια οι αντιπρόσωποι του Θεού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς η χώρα ανήκε στην εκκλησία από της ιδρύσεώς της!Αναμείχθηκαν και οι ''ημέτεροι'' για να κερδίσουν και αυτοί εις βάρος μας...
    Τα γνωρίζουμε καλά όλα αυτά.
    Μόνο που δεν τολμώ να ελπίσω ότι θα είναι και η τελευταία φορά!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η απληστία της εκκλησίας είναι πια γνωστή σε όλους.Ζητούν όλο και περισσότερα γι' αυτό το λόγο δεν μπορούν να τραβήξουν και πολλούς πιστούς στην εκκλησία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή