Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !!!!!!


Τον τελευταίο καιρό, και με όλα αυτά που συμβαίνουν, το αγαπημένο θέμα όλων, είναι η οικονομική κρίση, η άθλια κατάσταση της χώρας, η ανεργία που χτυπάει όλο και περισσότερα σπίτια, τα χρέη, και οι πολιτικοί που μας οδήγησαν σε αυτή τη κατάσταση.
Ένα ακόμα φαινόμενο όμως, του τελευταίου χρόνου, είναι και ότι όλοι άρχισαν να μιλάνε!
Να μιλάνε για περιπτώσεις γνωστών τους, για περιπτώσεις που τις έχουν ζήσει οι ίδιοι.Και το θέμα για το οποίο άρχισαν να συζητούν, είναι οι απάτες γνωστών, φίλων, γειτόνων, συναδέλφων.
Πιστεύω ότι η αρχή έχει γίνει, από το ψάξιμο που ακούμε και διαβάζουμε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για φοροφυγάδες, απατεώνες και για όλων των ειδών τα ''φρούτα''.
Κάπως έτσι έμαθα από φίλη, για κουμπάρο της που επί χρόνια έπαιρνε επιδοτήσεις για καλλιέργεια καλαμποκιού, χωρίς να έχει καλαμπόκια!
Και ότι όταν πήγαν να ελέγξουν την έκταση που υποτίθεται ότι καλλιεργούσε, φρόντισε με τη κλίκα του να μην είναι προσβάσιμη η περιοχή.΄Ωστε να τα ελέγξουν οι υπεύθυνοι υπάλληλοι από μακρυά!
Κάπως έτσι έπαιρνε, φαντάζομαι και ο τύπος που πολλοί διαβάσαμε,  επιδότηση για υποτιθέμενη καλλιέργεια πατάτας.......σε έκταση βραχώδη.
Και να σκεφτεί κανείς, ότι άκουσα στο ραδιόφωνο ότι το ''πράσινο σκουλήκι'', ενοχλεί τους αγρότες, και θα ετοιμαστούν για κινητοποιήσεις.Φυσικά να μαζέψουν πρώτα τις σοδειές τους, να τελειώσουν τις δουλειές τους οι άνθρωποι, και όταν θα είναι νεκρή εποχή, τότε θα βγουν στους δρόμους.
Οι παραγωγοί, οι οποίοι δεν θέλουν να υπαχθούν στους νόμους, όπως και οι άλλοι και δεν θέλουν να δίνουν αποδείξεις για τις πωλήσεις των εμπορευμάτων τους.
Θέλουν ιδιαίτερη μεταχείριση γιατί είναι αγρότες και κακοπερνάνε!
Που κάποτε πήραν τη χρηματική βοήθεια και την έκαναν 4χ4 και βιλάρες.
Άκουσα από άλλη φίλη, δημόσιο υπάλληλο, ότι υπήρχαν συνάδελφοί της, που έπαιρναν επίδομα γιατί πήγαιναν έγκαιρα στη δουλειά τους το πρωί!
Μα το φαντάζεστε;; Τους πλήρωναν, γιατί πήγαιναν νωρίς στο γραφείο τους!
Και αναρωτιέμαι: γι'αυτό κυνηγούν όλοι μια θέση στο Δημόσιο;;
Επιδόματα για δουλειές που δεν κάνουν, για συμμετοχές σε ελέγχους που δεν γίνονται, για επιτροπές που δε χρησιμεύουν πουθενά, τελειώνουν νωρίς, δουλεύουν με αργούς ρυθμούς, χτυπούν τις κάρτες τους άλλοι και οι ίδιοι λείπουν, παίρνουν μίζες, και είναι μόνιμοι! Δηλαδή ο μισθός καταβάλλεται ότι κι αν γίνει!
Και κάτσε εσύ στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς ωράριο, με υπερωρίες, να πηγαίνεις πρωί στη δουλειά σου, να είσαι μέσα στην ένταση και το άγχος, και να έχεις και το φόβο της απόλυσης πάνω από το κεφάλι σου. Σε καθημερινή βάση!
Σήμερα με ρώτησε ένας πελάτης, ποιος τους τα εξασφαλίζει όλα αυτά;;
Και του είπα! Οι συνδικαλιστές τους! Που μόλις δεν τους αρέσει κάτι, κάνουν απεργία!Κατεβάζουν διακόπτες ρεύματος, κλείνουν δρόμους, κάνουν τα πάντα και όλοι λέμε: το δίκιο τους θέλουν οι άνθρωποι.
Και για πέστε μου τι συνδικαλισμό έχουμε στον ιδιωτικό τομέα;
Μπορείς να διαμαρτυρηθείς, να διεκδικήσεις; Μπορείς θα μου πεις!
Υπάρχει η επιθεώρηση εργασίας, που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Υπάρχει η απεργία! Και όταν μπεις στη ''μαύρη λίστα'', που ακριβώς θα βρεις δουλειά;
Κι όσο για την επιθεώρηση, ξέρω περιπτώσεις από πρώτο χέρι!Να παρακαλάει η επιθεώρηση τον εργοδότη, για να πάει να συζητήσει για τα χρήματα των υπαλλήλων του, που τους τα είχε ''φάει''.
Κι αφού την πρώτη φορά με κάποια δικαιολογία κέρδισε χρόνο, πρόλαβε και έκανε πτώχευση, και ούτε ξαναμίλησε στην επιθεώρηση.Τους έκλεισε και το τηλέφωνο.Και πάνε τα χρήματα των υπαλλήλων.
Προχθές πήγα στο τσαγκάρη της γειτονιάς μου να φτιάξω κάποια παπούτσια.Τον ρώτησα πόσο θα κοστίσουν και μου είπε τριάντα πέντε ευρώ.
Όταν πήγα να τα πάρω, και τον πλήρωσα μου έδωσε και την απόδειξή μου.
Με καλή πίστη δεν την κοίταξα εκείνη την ώρα.Τον ξέρω χρόνια.Όταν τη διάβασα αργότερα, ξέρετε ο πρόθυμος να κόψει απόδειξη, τσαγκάρης , τι ποσό είχε κόψει;; Τέσσερα ευρώ!!
Τριάντα ένα ευρώ έκλεψε!Φανταστείτε! Και δεν τα κλέβει το κάθε ''λαμόγιο'' από το κράτος μόνο!
Τα κλέβει από μένα, από εσένα, από όλους μας!
Γιατί το κράτος που δεν εισπράττει φόρους, από τους φοροφυγάδες , έρχεται και τα εισπράττει από εμάς, που έχουμε ένα μισθουλάκο, ένα μεροκάματο , μια συνταξούλα!
Και ο κάθε απατεώνας που έχει επιχείρηση, και μπορεί να πληρώνει λαδώματα σε εφοριακούς, αυτοκίνητα και σπίτια, και διακοπές και μπουζούκια, δεν μπορώ να δεχτώ ότι δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τους φόρους του. Άρα είναι απατεώνας εκ πεποιθήσεως!
Πήγα να πάρω ρόμπες στη μητέρα μου.Μου λέει εξήντα οκτώ ευρώ, δώστε μου εξήντα.
Καμία κίνηση για απόδειξη!Απόδειξη δε θα μου δώσετε;; Λέω..
Α μα σας έκανα έκπτωση δεν μπορώ να κόψω και απόδειξη! Μου απαντά..
Και τι σχέση έχει αυτό;;Ξαναρωτώ...
Γι' αυτό σας έκανα έκπτωση, μου λέει!
Και της λέω όχι αγαπητή μου, δεν θέλω έκπτωση, θέλω απόδειξη!
Έτσι έχουν μάθει όλοι!
Και σκέφτομαι τελικά ότι μας αξίζει ότι παθαίνουμε! Γιατί έχουμε μάθει να ζητάμε λεκτικά, το δίκιο και να είμαστε άδικοι! Ζητάμε τη τιμιότητα από τους άλλους, και οι πιο πολλοί είμαστε άτιμοι! Δεν υπολογίζουμε τους διπλανούς μας, αλλά θέλουμε να υπολογίζουν οι άλλοι εμάς! Δεν μας νοιάζει αν καταποντιστεί η ίδια μας η χώρα, αρκεί να μη χάσουμε τη βολή μας, και τις μίζες μας! Και το κυριότερο, δεν σκεφτόμαστε ότι γκρεμίζοντας τη χώρα μας, θα γκρεμιστούμε και εμείς μαζί της! Και το ακόμα σπουδαιότερο, έχουμε ατομιστές πολιτικούς, και απατεώνες, αλλά κι ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών, είναι ακριβώς το ίδιο! Μέχρι που μπορεί να φτάσει η αθλιότητά μας;;;;




4 σχόλια:

  1. Είναι φοβερό το τι συμβαίνει....Ο κάθε ένας από μας έχει να διηγηθεί παρόμοιες περιπτώσεις....Πολύ σωστές οι παρατηρήσεις σου. Συζητούσα με φίλη τι πρέπει να γίνει για να αλλάξουμε νοοτροπία και μου είπε ''μια χούντα μας χρειάζεται να μας βάλει τα δυο πόδια σ'ένα παπούτσι με το βούρδουλα''!!! Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΣ. ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΝΕ ΤΟ ΛΑΟ. ΤΟΝ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ, ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΝΑΝΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΩΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΠΟΛΙΤΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΑΟΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΕΡΜΑ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟΣΟ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΟΣΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ή ΠΑΛΙ ΘΑ ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ??? ΘΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ Ή ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ???ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΑ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ. ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΘΑΝΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΦΟΥ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ??? ΠΟΙΟΣ ΘΑΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ??? ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΤΥΠΑΜΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΣΑΜΑΡΙ, ΝΑ ΒΑΡΕΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΙΔΑΡΟ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kι έτσι είναι, τότε θα λέμε ότι μας καταπιέζουν και δεν έχουμε δικαιώματα!Και τώρα που μιλάμε ελεύθερα, πράττουμε ασύδοτα και περάσαμε στην απέναντι όχθη!
    Μα όντως βούρδουλας μας χρειάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μία είναι η λύση! Να επιβληθούν οι νόμοι, και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι βλάπτουν τη χώρα και τους πολίτες κατά συνέπεια!
    Χρειάζεται κάποιος που να μη ενδιαφερθεί για ψήφους ώστε να κανακέψει τους πολίτες!Να τιμωρηθούν όσοι πρέπει, από τον πιο σπουδαίο ως τον πιο ασήμαντο, ώστε να γίνει αυτή η χώρα όπως ακριβώς πρέπει να είναι!Για το καλό μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή