Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Η Αγορά ''νεκρώθηκε''!!!!

12.558 επιχειρήσεις βρίσκονται υπό έλεγχο λένε οι εφημερίδες, γιατί δεν υπέβαλαν ούτε μία δήλωση ΦΠΑ, μέσα στο 2010 και 2011. Όλες είναι επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 100000 ευρώ και οφειλές πάνω από 75000 ευρώ. Έχουμε λοιπόν μία μακριά λίστα, με επιχειρηματίες που απειλούνται και με Αυτόφωρο. Αναμένεται να γίνουν και συλλήψεις για τη φοροδιαφυγή τους.
Το λυπηρό της υπόθεσης είναι οι εργαζόμενοι. Γιατί πάντα αυτοί είναι τα εξιλαστήρια θύματα.
Δεν εξετάζουμε αν ο κάθε επιχειρηματίας από αυτούς που δεν είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις τους, εκμεταλλεύτηκε την οικονομική κρίση, για να γίνει φοροφυγάς. Σίγουρα το ξέρουμε ότι υπάρχουν πολλοί από αυτούς που ζούσαν ''μεγάλη ζωή'', και εξακολουθούν να ζουν, αλλά δεν έχουν πληρώσει ούτε ευρώ, στο κράτος για τα κέρδη τους. Τουλάχιστον γι' αυτά που φαίνονται.
Δεν εξετάζουμε γι' αυτούς που βρέθηκαν στη δυσχερή θέση του κακοπληρωτή, λόγω των μέτρων, των σκληρών και άπονων, που η μείωση του τζίρου, τους οδήγησε και μέχρι το κλείσιμο. Και από αυτούς υπάρχουν πολλοί, όπως ξέρουμε.
Τα τελικά θύματα, τα εντελώς αθώα, είναι το γνωστό 18,5% που είναι άνεργοι. Και πόσοι άλλοι, που δεν είναι εγγεγραμμένοι στον Ο.Α.Ε.Δ.
Τι γίνεται με αυτούς τους οικογενειάρχες, τους μεγάλους σε ηλικία αλλά που απέχουν ακόμα από τη σύνταξη, τους νέους που τώρα βγαίνουν στην αγορά εργασίας, και με όλους αυτούς τους απολυμένους, που τους ''βομβαρδίζουν'' οι υποχρεώσεις; Τι γίνεται με όλους αυτούς τους εργαζόμενους που σήμερα έχουν δουλειά και αύριο ίσως να είναι άνεργοι κι αυτοί με τη σειρά τους, που πληρώνουν συνεχώς από το μικρό τους μισθό, έκτακτη εισφορά, ειδικό τέλος ακινήτου, και που η μείωση του αφορολόγητου, θα τους αναγκάσει να πληρώσουν, υψηλότερο φόρο το 2012;
Μαζεύουν συνεχώς χρήμα, για να καλύπτουν τους τόκους των χρεών, που μας δημιούργησαν με την κακοδιαχείριση τους, με την ασυδοσία τους, με την αδιαφορία τους και τη μη εφαρμογή των νόμων;
Δεν έχουμε καμία ανάπτυξη, δεν παράγουμε τίποτα, δεν έχουμε βιομηχανία, δεν κάνουμε εξαγωγές.
Τα πάντα αλλάζουν γύρω μας, τα πάντα μας πιέζουν, και καλούμεθα να στηρίξουμε μια χώρα, τη χώρα μας,  που μας τη ''ξεπούλησαν''. Μας έκαναν από ιδιοκτήτες του τόπου μας, ενοικιαστές.
Από περήφανους Έλληνες,... Έλληνες της ντροπής......
Δεν είναι ότι για να μη διαμαρτύρεται ο Έλληνας σημαίνει ότι έχει κι άλλες αντοχές ''αγαπητή'' Τρόικα, είναι απλά κουρασμένος, αηδιασμένος, απελπισμένος.
Είναι απλά ένας λαός με τη πιο λαμπρή ιστορία, ένας λαός που γέννησε το πολιτισμό και τη δημοκρατία, ένας λαός που μπήκε ''υποθήκη'', μαζί με τη χώρα του.

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς κατά τη γνώμη μου αυτή είναι η χειρότερη επίπτωση της κρίσης! Η ανεργία είναι ''θάνατος'' της αξιοπρέπειας του πολίτη...είναι απελπισία.
    Καλησπέρα Μαίρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή