Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Στο φως του προβολέα!



‘’Αν έχετε εις την κατοχήν σας, δύον οπώρας, και πλησίον σας ευρίσκεται εις  εκ των  συμμαθητών σας, που  είναι άπορος, τι θα κάμνετε;’’

Πετάχτηκε τότε ως συνήθως και απάντησε: ‘’Τίποτα πάτερ μου, θα έτρωγα τα δύο μου μήλα. Στο κάτω-κάτω δικά μου δεν ήταν;’’

‘’Ευφροσύνη… Ευφροσύνη, τοιαύτη φιλαυτία που δεικνύεις τέκνον μου, θα σε μετατρέψει εις όργανον του σατανά!’’

Στην προστασία ενός μπαλκονιού, περίμενε να κοπάσει η βροχή, σκεπτόμενη το χθες.  Δεν ήταν η Ευφροσύνη  πλέον, που πέταγε   σχόλια, την ώρα των θρησκευτικών, βγάζοντας από τα ράσα του,  τον πατέρα Αθανάσιο, και προκαλώντας ‘’τους γέλωτας’’ των συμμαθητών της.

Τώρα  ήταν μία πανέμορφη νέα γυναίκα,  που δεν την έλεγε κανείς Ευφροσύνη, ούτε Φρόσω όπως οι δικοί της, ούτε Έφη όπως οι παιδικοί της φίλοι. Τώρα την έλεγαν Φέη, από ένα ανακάτεμα των γραμμάτων του Έφη, και ήταν ανερχόμενη ηθοποιός.

Τελείωσε  την δραματική σχολή, έχοντας ήδη αποκτήσει  θαυμαστές,  έτοιμους να της κάνουν όλα τα χατίρια.

Αρχικά  της δόθηκε ένας ρόλος, σε μία σειρά στη τηλεόραση. Κι όχι επειδή το ταλέντο της   ήταν τόσο μεγάλο,  ώστε ήταν αδύνατο να μείνει άγνωστο κρυμμένο στη σκιά, μα από τον δεσμό   με ένα καθηγητή της στη σχολή, που ήταν και ο πρώτος της εραστής. Γιατί αυτή ήταν η Φέη.  Μία κοπέλα που από μικρή, λάτρεψε το είδωλό της στον καθρέφτη, και αγάπησε με πάθος τον εαυτό της, ώστε πάντα να απαιτεί   για εκείνη,  την καλύτερη μερίδα φαγητού, το καλύτερο παιχνίδι, το ωραιότερο ρούχο, χωρίς ποτέ να σκεφτεί, αν έφταναν τα χρήματα στους γονείς της, ή ότι και τα αδέλφια της είχαν ανάγκες επίσης.

Επρόκειτο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο θέατρο.   Πρωταγωνίστρια σε έργο που σκηνοθετούσε ο νέος της δεσμός.  

Στην πρώτη πρόβα, η καρδιά της κτύπησε για πρώτη φορά, μόλις αντίκρισε τα γοητευτικά μάτια, του νεαρού βοηθού σκηνοθέτη. Κρυφά από τον εραστή της, του έριχνε κλεφτές ματιές, και γρήγορα,  μοίραζε το χρόνο της, ανάμεσα σε πρόβες,  γλέντια, και σε ερωτικές στιγμές με τον μεσήλικα σκηνοθέτη.   Και ενίοτε ξέκλεβε  χρόνο, για να τον χαρίσει στον αγαπημένο της, ο οποίος πίστευε ότι ήταν η μεγάλη αγάπη της ζωής της.

Τη βραδιά της πρεμιέρας,    τα μόνα καθίσματα που ήταν άδεια, ήταν αυτά που θα κάθονταν οι δικοί της. Δεν αποδέχθηκαν την πρόσκληση που τους έστειλε τυπικά, μόνο και μόνο για να τη θαυμάσουν στη δόξα της.   Εξάλλου εκείνη τους είχε ξεχάσει πρώτη, εδώ και καιρό.

 Η  παράσταση στέφθηκε με επιτυχία, θαυμαστές την περιτριγύρισαν για ένα αυτόγραφο και για ένα χαμόγελο. Αυτό ποθούσε η ψυχή και η  ματαιοδοξία της. Να είναι στο επίκεντρο.


Μα όταν ο σκηνοθέτης   της έδωσε ένα παθιασμένο φιλί   μπροστά σε όλους, μαρκάροντας   την ιδιοκτησία του, και βλέποντας τη Φέη να τα δέχεται όλα   άνετη,  χωρίς να του ρίξει ένα βλέμμα, ο δυστυχής νεαρός βοηθός, κατάλαβε την αλήθεια. 
Γύρισε την πλάτη του κι έφυγε,  κλείνοντας την αυλαία σε μια μονόπλευρη αγάπη, με ένα άτομο, που απλά αγαπούσε μόνο τον εαυτό του! Και η Φέη,.. δεν θα ένοιωθε ποτέ, την μοναδικότητα  της πραγματικής αγάπης , που μοιράζεσαι με κάποιον άλλον!

Αυτή ήταν η συμμετοχή μου στο Πέντε λέξεις της Μαρίας (mytripsonblog)

18 σχόλια:

  1. Σε ευχαριστώ πολύ Μαίρη μου για την υπέροχη συμμετοχή σου που στόλισε το παιχνίδι μας!
    Πολλά συγχαρητήρια!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα ανθοστόλιστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νάσαι καλά Μαρία μου κι εγώ σ' ευχαριστώ πολύ! Όπως σου έχω ξαναπεί απολαμβάνω ιδιαίτερα αυτές τις συμμετοχές! Φιλιά πολλά και καλό μήνα και σε σένα!

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα Αξιοπρόσεκτη η συμμετοχή σου. Αλλά τι να πρωτοψηφίσεις που έχουμε μόνο 5 βαθμούς;; Μπράβο και η αλήθεια είναι ότι απολαμβάνω και εγώ τη συμμετοχή μας σε τέτοια δρώμενα, όλοι μαζί συνταξιδεύουμε και είναι μαγικό
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο Άννα μου και όλοι ξέρουν πλέον καλά ότι το ταξίδι αξίζει κι όχι ο προορισμός! Το ταξίδι με καλή παρέα! Σ' ευχαριστώ να είσαι καλά κορίτσι μου φιλιά καλό σ/κ!

      Διαγραφή
  3. Αχ βρε Φέη από το Ευφροσύνη, τίποτε δεν κατάλαβες όλα αυτά τα χρόνια... είδες το δέντρο και έχασες ολόκληρο δάσος.
    Πολύ ωραία συμμετοχή, συγχαρητήρια! Φιλιά και καλό μήνα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Έλλη μου το έχασε η Φέη το παιχνίδι της ζωής! Ποιος ξέρει τέτοια άτομα αν καταλαβαίνουν ποτέ τι έχουν χάσει! Σ' ευχαριστώ πολύ φιλιά και καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  4. Πόσα άτομα σαν τη "Φέη" συναντούμε στη ζωή μας, αλήθεια...
    Και πόσες απώλειες μετρούμε (αλλά και μετρούν, δίχως ίσως ποτέ να το αντιληφθούν) εξαιτίας της κατακερματισμένης ύπαρξής τους.

    Συγχαρητήρια, Μαίρη!
    Σε φιλώ, καλό Σαββατοκύριακο! ♥

    ΥΓ. Δυστυχώς, από κουταμάρα μου, έχασα την ψηφοφορία... Συγγνώμη... :(



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλο και πληθαίνουν δυστυχώς! Τελικά το μόνο εύκολο σε αυτή τη ζωή είναι η έπαρση και ο φιλοτομαρισμός! Σ' ευχαριστώ πολύ, και μη σκας θα ακολουθήσουν άλλες ψηφοφορίες! Φιλιά καλημέρα!

      Διαγραφή
  5. Αυτό που έγραψε το Νατασάκι μας πιο πάνω, θα έγραφα κι εγώ... Πόσα τέτοια άτομα δεν υπάρχουν γύρω μας..
    Συγχαρητήρια, κορίτσι μου!
    Υπέροχη γραφή, υπέροχη ιστορία! Να είσαι καλά και να έχεις έναν υπέροχο μήνα!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς το μου! Ουουουου! πολλά άτομα, μιλιούνια! Να είσαι καλά μάτια μου φιλάκια και σε σένα! Καλημέρα!

      Διαγραφή
  6. Μου έκανε εντύπωση η εισαγωγή της ιστορίας...μου θύμισε τον Καλογήρου/θεολόγο στο "ας μπέτε"!! αχαχα!
    Μπράβο Μαίρη μου! Έχεις αποδείξει πως είσαι γερή πένα!
    Σε φιλώ γλυκά!
    καλό μήνα! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου πού τον θυμήθηκες; Ωραία ταινία και είμαι λάτρης των παλιών Ελληνικών ταινιών. Εμένα μου θύμιζε ένα καθηγητή δικό μου. Έτσι μιλούσε αλλά δεν ήταν θεολόγος ήταν φιλόλογος. Σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Γράφεις πολύ όμορφα και πιάνεις το σφυγμό αυτών με ονόματα Φέη...που χάνουν την ευκαιρία βουτηγμένες σε αυταπάτες !!!
    Συγχαρητήρια και καλή σου συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ψιλιάζομαι τα άτομα αυτά από απόσταση, έχει κάτι το σύνολο τους. χαχα
      Ευχαριστώ πολύ καλή συνέχεια και σε σένα!

      Διαγραφή
  8. Της Φέης την έκανες την φιλαυτία!
    Μπράβο ρε Μαιρούλα, διέπρεψες!
    Ο διάλογος με τα μήλα δε... έκτακτος!
    Είμαι σίγουρη πως μέσα στο κείμενό σου, βρήκαμε όλοι υπαρκτά πρόσωπα που ταιριάζουν απόλυτα στο προφίλ της Φέης.
    Να'σαι καλά Μαίρη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και της Φρόσως αν χρειάζεται χαχα Σ' ευχαριστώ Μαράκι μου κι εγώ απόλαυσα τα μανουσάκια ήταν από τις επιλογές μου. Πολλά φιλιά σ' ευχαριστώ! Να έχεις μια πολύ όμορφη ημέρα!

      Διαγραφή
  9. Ακόμα και κάτω από το δυνατό φως των προβολέων, η Φέη δεν κατάφερε να δει την ουσία... Πόσο στενάχωρο, αλλά και πόσο βγαλμένο μέσα από τη ζωή, δυστυχώς...
    Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ σε τέτοια άτομα η ουσία είναι μια ακόμα άγνωστη λέξη! Η ζωή είναι δάσκαλος αρκεί να παρακολουθείς τα μαθήματα της! Φιλιά καλή συνέχεια!

      Διαγραφή