Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Xτύπημα κατά παραγγελία στην Αρχαία Ολυμπία;;;


Οι αρχές υποστηρίζουν ότι όπως προκύπτει από την κατάθεση της αρχαιοφύλακα και την παρακολούθηση του κλειστού κυκλώματος του Μουσείου, οι δράστες με τις μάσκες και τα Καλάσνικοφ έψαχναν συγκεκριμένα κομμάτια που όμως δεν ήταν σ' αυτό το Μουσείο.
Η Πανελλήνια Ένωση υπαλλήλων φυλάξεως αρχαιοτήτων καταγγέλλει την έλλειψη προσωπικού λόγω της οικονομικής κρίσης και μάλιστα,  κάνει λόγο για 1.200 οργανικές θέσεις αρχαιοφυλάκων σε όλην την Ελλάδα που μένουν κενές, ενώ περίπου 130 φύλακες συνταξιοδοτήθηκαν στο τέλος του 2011, προκειμένου να εξαιρεθούν από το μέτρο της εφεδρείας. Και φυσικά λένε, δεν προβλέπεται ούτε η πρόσληψη συμβασιούχων για τη φύλαξη των Μουσείων.
Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού εκτός των άλλων που αφορούν τους φύλακες και τη φύλαξη των Μουσείων, θυμίζει στην κ. Μέρκελ ότι στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας εκπαιδεύτηκαν εκατοντάδες Γερμανοί αρχαιολόγοι στο πλαίσιο της παραχώρησης και συνεργασίας που έχει το ελληνικό κράτος με τις ξένες αρχαιολογικές σχολές, τονίζοντας ότι η συνέχιση της πιεστικής της πολιτικής οδηγεί στην απώλεια και κλοπή της πολιτιστικής κληρονομιάς. 
Να θυμίσουμε ότι η κλοπή έγινε το πρωί στις 7:30 της Παρασκευής, και αφού ακινητοποίησαν τη φύλακα, που ήταν η μοναδική που ήταν στην ώρα της,- ο άλλος φύλακας ήλθε μετά τη ληστεία ενώ ο τρίτος έλειπε σε άδεια-με μάσκες κρατώντας Καλάσνικοφ,  της  ζήτησαν συγκεκριμένα αντικείμενα που δεν υπήρχαν όμως στο Μουσείο.

Στη συνέχεια, αφού την έδεσαν και τη φίμωσαν έσπασαν τις προθήκες και έφυγαν αφού πήραν όσα περισσότερα πολύτιμα αντικείμενα μπορούσαν να μεταφέρουν.

Οι δράστες αφαίρεσαν από πέντε προθήκες του Μουσείου περίπου 65 μικρά χάλκινα και πήλινα αντικείμενα μεγάλης αξίας, καθώς και ένα χρυσό δαχτυλίδι, που απεικονίζουν την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί με τι μέσο διέφυγαν οι ληστές, αλλά εκτιμάται ότι είχαν κάποιο όχημα κοντά στο μουσείο.
Φυσικά η είδηση μεταδόθηκε από όλα τα διεθνή ΜΜΕ, και μάλιστα ορισμένα με έκτακτη είδηση. Η είδηση των ξένων ειδησεογραφικών δικτύων περιλαμβάνει και την παραίτηση του κ. Γερουλάνου.
Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται εντατικά, ενώ συμμετέχει εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ, και ένα ελικόπτερο super puma. πηγή
Δεν ισοπεδώνουμε λοιπόν, ούτε ξεπουλάμε τη χώρα μας; Η αδιαφορία μας πρέπει να είναι τόσο μεγάλη;
Τα σκληρά μέτρα δεν πρέπει να έχουν όρια, όσον αφορά τους χαμηλόμισθους και τους άνεργους ,  τους χαμηλοσυνταξιούχους, τον ιστορικό και φυσικό μας πλούτο, όσους διασφαλίζουν τα αρχαία μας; Πότε περιμένουμε να ξυπνήσουμε;
Όταν έρθει ένα πρωινό, που ανοίγοντας τα μάτια θα τα έχουμε χάσει όλα, τότε τι θα κάνουμε; Θα ψάχνουμε ως συνήθως το ποιος έχει την ευθύνη; Γιατί;... τι έχουμε κάνει μέχρι τώρα, σε όλους όσους, μας έφεραν σε αυτή την τραγική θέση, ξεπούλησαν την χώρα και την εθνική της κυριαρχία, ξεπούλησαν την ιστορία μας και τις ρίζες μας, εξευτέλισαν τον Ελληνικό λαό και την Ελληνική ιδέα και μας έδωσαν ''βορά'', στα ξένα αρπακτικά όρνεα;
Νισάφι πια....έλεος.....ξυπνάτε και κάντε κάτι ουσιαστικό,....όχι τις βλακείες που τάζετε συνέχεια...αλλά πράξεις ουσίας, που δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για αυτή τη χώρα, που γέννησε τον πολιτισμό, για αυτή τη χώρα που γέννησε το πνεύμα, για αυτή τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία....!!!!
ΕΛΕΟΣ!!!!

2 σχόλια:

  1. 29 Aπριλίου είναι οι εκλογές! Εκεί θα δείξει πόσο έχουμε αλλάξει!!!!!!!!!!!!!!Είναι κρίμα..............γιατί η χώρα μας και η ιστορία μας δεν αξίζουν τέτοια μεταχείριση!
    Καλό βράδυ Μαίρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες για την αλλαγή μας!..Θα έπρεπε να σκεφτόμαστε σαν σύνολο ενιαίο, κι όχι ατομικά ο καθένας, για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι σημαντικό!
      Μη ξεχνάμε ότι τον έναν μπορούν να τον απομονώσουν και να τον καταστρέψουν, το σύνολο δεν είναι εύκολο!

      Διαγραφή