Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Είναι τραγικό!!

Είναι Σάββατο πρωί, και όπως οι περισσότεροι, είναι αφιερωμένο στις δουλειές και τα ψώνια, που δεν έχουμε μπορέσει να κάνουμε τις άλλες ημέρες, που εργαζόμαστε.
Δεν είχα πολλά πράγματα να κάνω αυτό το Σάββατο. Ήθελα απλά να πάω ρούχα στο καθαριστήριο, να αγοράσω ψωμί για το Σ/Κ, τα απαραίτητα για το φαγητό του διημέρου, και να πάρω κάποια περιοδικά από τα ψιλικά.
Και για να κάνω όλα αυτά, πήρα το αυτοκίνητο μου, για να πάω σε άλλες γειτονιές, πιο μακριά από το σπίτι μου. Θα με ρωτήσετε γιατί;
Γιατί δεν ψωνίζεις από τα καταστήματα της περιοχής σου;
Μα είναι πολύ απλό. Δεν υπάρχουν!...
Έχουν κλείσει οι φούρνοι, τα ψιλικά, και τελευταία έκλεισε το μοναδικό καθαριστήριο που είχε μείνει στη γειτονιά!
Ένα με δύο άτομα συνταξιοδοτήθηκαν. Αλλά οι υπόλοιποι, έκλεισαν γιατί δεν πήγαιναν καλά. Κοινώς, ''έμπαιναν μέσα''. Φαλίρισαν δηλαδή!
Και σκέφτομαι, ότι αυτό είναι το δείγμα μιας περιοχής της χώρας μας. Το ίδιο συμβαίνει όμως παντού.
Σε όλη την Ελλάδα!
Μα πέστε μου αλήθεια, τι σόι οικονομολόγοι είναι αυτοί, που βλέπουν μια χώρα να έχει οικονομικά προβλήματα, ξέρουν τις αιτίες, και εφαρμόζουν αυτά που εφάρμοσαν!
Τα αίτια; Σπατάλες, κακή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, ασυδοσία και απάτες, φοροδιαφυγή .
Αυτά είναι κάποια από τα σημαντικά προβλήματα της χώρας μας! Και δεν είμαστε η μοναδική χώρα με αυτά τα προβλήματα, για να λέμε τα πράγματα όπως πρέπει.
Τι θα περίμενε λοιπόν κανείς;
Θα περίμενε, να αρχίσει έλεγχος και κυνήγι των φοροφυγάδων, σύλληψη και τιμωρία κάθε απατεώνα, περιορισμός των δημοσίων δαπανών, εφαρμογή των νόμων, κυνήγι της διαφθοράς, και ψήφιση καινούργιων νόμων που θα βοηθήσουν στην εξόφληση των χρεών και στην ανάπτυξη της χώρας.
Αντί αυτού, χτυπήθηκαν οι μισθωτοί, χτυπήθηκαν οι συνταξιούχοι, νεκρώθηκε η οικοδομή που πάντα έθρεφε τη χώρα και δούλευαν χιλιάδες άνθρωποι, μειώθηκε αισθητά η αγροτική παραγωγή που πάντα ήταν ένα καλό έσοδο για το κράτος, πέθανε η αγορά,  αφού οι περισσότεροι, από τους τόσους φόρους και την παντελή  μείωση του τζίρου αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις τους, αυξήθηκε η ανεργία, με αποτέλεσμα να μην είναι παραγωγικό ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών, και κατά συνέπεια μειώθηκε ο τουρισμός, που επίσης ήταν πηγή εισροής χρήματος στη χώρα.
Και ερωτώ, με τέτοια θεώρηση των πραγμάτων, πώς θα έχουμε ανάπτυξη; Και χωρίς δουλειά, πώς θα πληρώσουμε τους φόρους που μας βάζουν;
Οδηγηθήκαμε σε εκλογές. Ο λαός έδωσε ένα μήνυμα. Ζήτησε κυβέρνηση συνεργασίας. Ζήτησε να ελέγχει ο ένας τον άλλο για το καλό της χώρας. Δεν θέλαμε πλέον να έχει αυτοδυναμία κανένα κόμμα.
Το πήραν το μήνυμα; Όχι βέβαια!
Η μεν Ν.Δ. που σκοτώθηκε να πάμε σε εκλογές, και που είμαι σίγουρη ότι ούτε αυτή έχει τις λύσεις, έκανε προσπάθειες, να σχηματίσει κυβέρνηση. Απέτυχε! Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ, που πήρε λέει το μήνυμα του λαού, πρότεινε να σχηματιστεί κυβέρνηση κι ας μην ήταν δικά τους στελέχη μέσα. Έκανε τις προτάσεις του και απέτυχε και αυτό! Εδώ ήταν αναμενόμενο!
Το δε ΣΥΡΙΖΑ  που μας έλεγε τόσο καιρό να το προτιμήσουμε και να το στηρίξουμε, για να επαναδιαπραγματευτεί, του δώσαμε την ευκαιρία, και έκανε πίσω. Θέλει αυτοδυναμία κι αυτό!
Δεν μιλάμε για το ΚΚΕ που δήλωσε ότι δεν θέλει να κυβερνήσει! Ο τομέας του είναι η άρνηση και ο συνδικαλισμός. Και ξαναπάμε σε εκλογές! Τι θα βγει; Στο χέρι μας και στη κρίση μας είναι.
Χρειαζόμαστε ομαδική δουλειά, χρειαζόμαστε το κοινό συμφέρον πάνω από το ατομικό, χρειαζόμαστε δουλειά και ανάπτυξη, να κινηθεί η αγορά και να λειτουργήσει σωστά το κράτος!
Κι όπως είπε ο Αβραάμ Λίνκολν:

''Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα μπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο μπορεί να σκοτώσεις το μέλλον των παιδιών σου.''  





1 σχόλιο:

  1. Καλή εβδομάδα πρώτα από όλα και ας ευχηθούμε να έχουμε δουλειά και ''αύριο''! Δύσκολα τα πράγματα...........πολύ σωστά τα λες! Δεν το βάζουμε όμως κάτω, δεν σκύβουμε το κεφάλι........Οι Έλληνες δεν το κάνουν ποτέ!!!!!!!!! Κουράγιο σε όλους μας...
    Καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή