Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Πρωταπριλιά!!!!



Ξύπνησα μέσα στη νύχτα, ίσως έπειτα από το όνειρο που είδα, πως ζούσαμε σε μια χώρα που ο ένας νοιαζόταν για τον άλλον, που δεν υπήρχαν προβλήματα, που όλοι έβαζαν το γενικό καλό πρώτο, και ο καθείς εργαζόταν για τον διπλανό του και για τη πατρίδα του και η πατρίδα για το λαό.

 Ίσως πάλι να ξύπνησα, για να προλάβω να μη χάσω το ξημέρωμα της μοναδικής μέρας που λέμε ψέμματα! ......( Συγγνώμη θα συνεχίσω σε λίγο, γιατί από τα γέλια που με έπιασαν, με αυτό το μοναδική μέρα, δεν μπορώ να γράψω)......

Λοιπόν!...  Συνήλθα. Όπως έλεγα, η πρώτη μέρα του Απρίλη, είναι η μέρα της φάρσας, της ψευτιάς, η μέρα που ο Πινόκιο θα μεγαλουργούσε.  

Και πιστεύω πως θα πρέπει να ευχηθούμε, χρόνια πολλά.

Σήμερα γιορτάζουν όλες οι πολιτικές ηγεσίες που έχει γνωρίσει η χώρα μας. Για τις υποσχέσεις που ποτέ δεν υλοποίησαν, και για την ευκολία με την οποία προσπαθούν να μας πείσουν ότι ποτέ δεν νοιάζονται για την ''καρέκλα'', αλλά για το λαό.

Χρόνια πολλά στην ανθρωπιά αρκετών, στην πονοψυχιά άλλων τόσων, που κομπάζουν χωρίς να τους αξίζει.

Χρόνια πολλά σε όσους πουλούν φτηνό πατριωτισμό, και σε όσους κρίνουν το βάδισμα εκείνου που φορά στενά παπούτσια, χωρίς να το έχουν δοκιμάσει και οι ίδιοι.

Χρόνια πολλά στους ανιδιοτελείς και ''υπεράνω'' αυτού του κόσμου, που κατηγορούν όσους αρπάζουν, παραβλέποντας το δικό τους χέρι που κάνει ακριβώς το ίδιο.

Χρόνια πολλά σε όσους είχαν όραμα να φτάσουν σε αυτό το επίπεδο τους λαούς, και το περιβάλλον, λέγοντάς μας ότι έχουν υψηλούς στόχους και ότι εργάζονται για το συμφέρον μας.

Χρόνια πολλά για όσους συνδικαλίζονται, και η δουλειά τους είναι η προάσπιση των δικαιωμάτων του εργαζόμενου, ενόσω τρώνε με χρυσά κουτάλια από αυτό. 

Χρόνια πολλά σε όσους δημοσιογράφους, υποστηρίζουν πως εργάζονται για να μαθαίνει ο κόσμος την αλήθεια, ενώ λένε ό,τι τους έχουν υπαγορεύσει οι χορηγοί τους.


Χρόνια πολλά σε συνεταίρους και γείτονες γιατί μας λένε ότι αγωνίζονται για τον συνεταιρισμό τους αντάμα με τους συνεταίρους τους, και για την καλή τους γειτνίαση, όταν οι πράξεις τους δείχνουν το αντίθετο.

Χρόνια πολλά στους δικηγόρους απλά και μόνο γιατί σήμερα είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες γι' αυτούς.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ........ (ο καθένας μπορεί εδώ να συμπληρώσει ό, τι νομίζει, μια και υπάρχει μια ατελείωτη λίστα).


Και τέλος... πολλά μπράβο και ευχές στην Πρωταπριλιά, που κατάφερε να φτάσει τόσο ψηλά και να γίνει ένα ιδανικό πρότυπο, ένα ίνδαλμα όλων των υπολοίπων ημερών του χρόνου. Έτσι ζούμε και γιορτάζουμε την Πρωταπριλιά 365 μέρες.
                                                     
                                     

10 σχόλια:

  1. Καλό μήνα φίλη μου, να έχεις ένα όμορφο, εύκολο και δημιουργικό μήνα!Ψέμα;..Άγνωστη λέξη για τους πολιτικούς και τους "εκλεκτούς".Άστα να πάνε φίλη μου, εμείς έχουμε τη ..μπλοκογειτονιά μας, το δικό μας κόσμο που είναι τελικά πιο αληθινός .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και λίγα λες μάτια μου! Καλό μήνα κοριτσάκι μου και να μείνουμε πάντα ακούραστα δημιουργικές, απέραντα φίλες, και να νοιαζόμαστε τη γειτονίτσα μας! Πολλά φιλιά να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Χρόνια τους πολλά, λοιπόν!
    Βρε, λες γι' αυτό να μη συμπάθησα ποτέ αυτή τη μέρα? Λες να μην είμαι πλασμένη για... πολιτικός! (Δόξα το Θεό!!!!)
    ;-) χαχα!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου και ευχές για έναν πολύ γελαστό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου κορίτσι μου! Δεν πειράζει που σου απαντώ στις 2 του μήνα μια και είπαμε ότι η γιορτή κρατάει όλο το χρόνο χαχα! Όχι πιστεύω ότι καμιά μας δεν κάνει για πολιτικός. Πολλά φιλιά και σε σένα κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  3. Να υποθέσω ότι σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η πρωταπριλιάτικη ("ευχή"-φάρσα) είναι το "[χρόνια] πολλά", ε; ^.^

    Καλό μήνα! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ τι άλλο θα ήταν! Τα χείλη μου λένε χρόνια πολλά και η ψυχή μου άσε... ρίχνει το ανάθεμα χαχα ! Καλό μήνα και σε σένα καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  4. Έτσι, πες τα, πες τα!! Εδώ έχουμε αναγάγει το ψέμα σε ολόκληρη επιστήμη... Χρόνια τους πολλά, λοιπόν!
    Φιλιά, καλό μήνα και καλό Σ/Κ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και το πιο ωραίο είναι που βγαίνουν στα κανάλια και μοιράζονται ''μπράβο'' μεταξύ τους, σαν σωτήρες του κόσμου! Φιλιά κορίτσι μου καλό σ/κ!

      Διαγραφή
  5. Καλό μήνα και σε σένα!!!!!
    Φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στ' αλήθεια μου το ευχήθηκες αυτό ε; Όχι ''λόγω της ημέραααας''. Εγώ έχω αναστρέψιμο άλλοθι, σου εύχομαι καλό μήνα στις δύο Απρίλη! χαχα Φιλιά!

      Διαγραφή