Κυριακή 1 Απριλίου 2018

''Παίζοντας με τις λέξεις''! Συμμετοχή!


Το παρόν …πωλείται!

pixabay


Η καθημερινή της βόλτα είχε  προορισμό το μεγάλο σπίτι στο τέλος της πόλης.
 Χρόνια η αυλόπορτα έχασκε ανοικτή, από τότε που πέθανε και ο τελευταίος του ιδιοκτήτης.
 Όμως της άρεσε αυτό το σπίτι. Της άρεσε που είχε τη σφραγίδα του πλούτου και της άνεσης.

 Αριστερά και δεξιά από τα σκαλιά της εισόδου δύο λέοντες στέκονταν παραστάτες του σπιτιού. Της άρεσε το λευκό μεγαλοπρεπές του χρώμα, και το βλέμμα της το έβλεπε ακόμα στις μέρες της δόξας του.

Στην πραγματικότητα δεν την ενδιέφερε αυτό καθαυτό το σπίτι. Στην πραγματικότητα ήταν ο πλούτος που ονειρευόταν να αποκτήσει με κάθε τρόπο, και η ζωή που ήθελε να ζήσει.

Μέχρι τώρα είχε γνωρίσει τη μια πλευρά του νομίσματος. Την φτώχια. Αλλά εκείνη ένοιωθε πως ήταν φτιαγμένη για κάτι άλλο, κι όχι για να χαθεί στην αφάνεια και στην στέρηση. Η μοναδική της φίλη, που η φιλία τους ξεκινούσε από όταν γνωρίστηκαν στην πρώτη τάξη του σχολείου, ήταν κι εκείνη φτωχή αλλά εξοικειωμένη με τη μοίρα της. Ήταν ερωτευμένη με έναν νεαρό μηχανικό αυτοκινήτων.

Περπατούσε στην μέση του έρημου δρόμου, απορροφημένη από τις σκέψεις  της. Ο στριγκός ήχος φρένων και ένα μικρό χτύπημα που ένιωσε την επανέφερε στην πραγματικότητα πολύ δυσάρεστα. Από το αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε ξαφνικά από την στροφή του δρόμου, κατέβηκε ένας σοφέρ με στολή, για να τη βοηθήσει. Ευτυχώς το χτύπημα ήταν ελαφρύ και αφέθηκε να την μεταφέρουν στο ιατρείο για σιγουριά. Τα πάντα μύριζαν πολυτέλεια και ο μοναδικός   επιβάτης, ένας καλοντυμένος εξηνταπεντάχρονος  άνδρας, της ζήτησε ευγενικά συγγνώμη και τη ρώτησε πώς νοιώθει.  Το φόρεμα της είχε σκιστεί με αποτέλεσμα να φαίνεται ο καλλίγραμμος νεανικός της μηρός. Δεν έκανε καμία κίνηση να στρώσει το ύφασμα. Δεν την απασχολούσε καν να φανεί αξιοπρεπής. Μέσα στη ζαλάδα της είχε ήδη γοητευθεί από την πολυτέλεια του αυτοκινήτου.

Αφού ήταν καλά επέστρεψε στο σπίτι της. Το ίδιο απόγευμα παρέλαβε ένα πακέτο με ένα φόρεμα τελευταία λέξη της μόδας και με την κάρτα με τα στοιχεία του αποστολέα.

Πολύ γρήγορα ήρθε σε επαφή με τον ηλικιωμένο άντρα για να τον ευχαριστήσει και αποδέχθηκε την πρόσκληση του σε δείπνο. 
Ο καιρός κύλησε και πλέον ο γέρος που είχε την ηλικία του πατέρα της είχε γίνει ο μόνιμος συνοδός της. Ελεύθερος και πλούσιος γρήγορα κατάλαβε την αγάπη της νεαρής κοπέλας για την άνεση. Κι εκείνος γοητευόταν να έχει μια εικοσάχρονη συνοδό και γιατί όχι και γυναίκα.
 Όταν τη ζήτησε από τους δικούς της σε γάμο, εκείνοι δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στην αποφασιστικότητα της να ζήσει στον πλούτο κι ας ήταν άντρας της ένας σαράντα πέντε  χρόνια μεγαλύτερος στη δύση του.
 Όλα πωλούνται σε αυτήν την ζωή κι εκείνη διέθετε την ομορφιά και τα νιάτα της που τα πουλούσε στην καλύτερη τιμή. Ο γάμος έγινε γρήγορα, και ο δρόμος για την άνεση άνοιξε μπροστά της.

 Τα ειρωνικά βλέμματα τα μετέφρασε σε φθόνο. Και όσοι της μίλησαν για αξιοπρέπεια και για έρωτα, τους κούνησε σε χαιρετισμό ένα χέρι που φορούσε ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι χωρίς να κοιτάει αυτούς αλλά το χέρι της. 
Πράγματι είχε πετύχει καλή τιμή. Θα άντεχε!


Αυτή ήταν η συμμετοχή στο ''Παίζοντας με τις λέξεις'' της Memaria . Ευχαριστώ για την φιλοξενία και για την συμμετοχή! Καλό μήνα και Καλό Πάσχα!

40 σχόλια:

  1. Ε, πράγματι! Είχε κάνει καλή αγοροπωλησία! ☺
    Μαίρη μου, μπράβο σου που είσαι πάντα παρούσα από τότε που μπήκες στην όμορφη θέλω να πιστεύω συγγραφική μας παρέα! αχαχαχα! Θα με περάσουν για μεγάλο ψώνιο! ☺)
    Χαίρομαι που όλοι συνεισφέρουμε στο να κρατιέται ψηλά ο πήχης!
    Καλό μήνα και καλό Μεγαλοβδόμαδο!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ έχω ξεχάσει πότε μπήκα στην παρέα αλλά νοιώθω λες και εδώ ήμουν πάντα! χαχαχα Καλό μήνα κορίτσι μου και καλό Πάσχα! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Γεμάτο αλήθειες το κείμενό σου, Μαίρη μου. Ξεχώρισε γι' αυτό, και για το πόσο καλογραμμένα τις έδινε. Πολλά μπράβο!

    Καλό μήνα.
    Τα φιλιά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ μάτια μου να είσαι πάντα καλά και να έχεις όμορφες γιορτινές μέρες! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Α το δικό σου το ψήφισα!! Τελείως διαφορετικό από όλα όσα συμμετείχαν. Είναι η αλήθεια ωμή για ένα θέμα που συμβαίνει με τόσες που κυνηγούν το χρήμα άνευ όρων, είναι καλογραμμένο, ωραία χρησιμοποίση των 5 λέξεων. Και μου άρεσε που η ηρωίδα σου δεν ήταν μια παρσυρμένη σ'αυτήν την επιλογή ή από ανάγκη απλά από επιλογή της όπως πιστεύω συμβαίνει στις περισσότερες
    Συγχαρητήρια Μαίρη μου
    Καλή συνέχεια
    Καλό μήνα και καλή Μεγαλοβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου ναι όντως συμβαίνει κατά κόρον και το συναντάμε πια παντού! Ζούμε στον αιώνα που τα πάντα πωλούνται δυστυχώς! Σ' ευχαριστώ κορίτσι μου να είσαι καλά και να περάσεις όμορφα τις Άγιες Μέρες! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Αλήθεια σταράτη, χωρίς υπεξφυγές ή δικαιολογίες!
    Καλή συνλεχεια σε ό,τι κάνεις Mary!
    Αφήνω χαμόγελο! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λυγερή μου σ' ευχαριστώ! Πολύτιμο το χαμόγελό σου να περάσεις καλά τις Άγιες ημέρες του Πάσχα σου εύχομαι! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Αφιερωμένο σ' όλα τα πωληθέντα όντα (και είναι πολλά...)
    Μαίρη μου, συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου, που ήταν έντιμη και απόλυτα ρεαλιστική.
    Όσο κι αν μας έκανε να χαμογελάσουμε, είναι μια πικρή αλήθεια και αντικατοπτρίζει την κατάντια μας. Παλιά "πουλούσαν" τα κορίτσια για να καταφέρουν να επιβιώσουν. Σήμερα όμως, υποτίθεται ότι είμαστε χειραφετημένες και αυτοδημιούργητες... Τι να πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου έτσι και κάνουμε λίστα με τα προς πώληση έμψυχα και άψυχα θέλουμε μίλια χαρτί. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και σου εύχομαι καλό Πάσχα! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Μαίρη μου,
    Δυνατό το αφήγημά σου. Ωμό. Ρεαλιστικό. Ήταν από τα λίγα που λέγαμε "κόντρα" αφήγηση. Δηλαδή χαρακτήρες σεναριακά "κόντρα". Με αυτό τον τρόπο. μπορείς να αναδείξεις το θέμα που θες με "ανάποδη" προσέγγιση.
    Μπράβο για τη γραφή και την έμπνευση.
    Πάντα να σε χαιρόμαστε σε τέτοιες παρουσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να πεις Γιάννη μου; Εκεί που βρίσκομαι παρέα με νεράιδες ξαφνικά προσγειώνομαι με γδούπο στη γη! Την ανάποδη προσέγγιση την προσθέτω στις γνώσεις που μου χαρίζεις! Εγώ έγραψα όπως μου βγήκε χαχα Σ' ευχαριστώ καλό Πάσχα και φιλιά!

      Διαγραφή
  7. Μαίρη μου συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου! Καλογραμμένη και δυνατή, περιγράφει μια αγοραπωλησία που ίσως γίνεται πιο συχνά από όσο φανταζόμαστε!
    Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!
    Φιλιά πολλά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου σ' ευχαριστώ πολύ και για τα λόγια σου και για την φιλοξενία σου! Καλό Πάσχα κορίτσι μου και πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  8. Σε καλή τιμή έγινε η αγοραπωλησία και η ηρωίδα σου είχε σκεφτεί πως θα άντεχε(!), εγώ αναρωτιέμαι θα άντεχε(;). Μπορεί ναι μπορεί και όχι.
    Μπράβο Μαίρη μου για την συμμετοχή σου.
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου κι εγώ αναρωτιέμαι αν θα άντεχε. Το σίγουρο είναι πως όταν θα ήταν η ώρα της εξόδου της θα κοίταζε να πιάσει μια καλή τιμή! Σ' ευχαριστώ καλό Πάσχα σου εύχομαι πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Μαίρη μου συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου. Ήταν καλογραμμένη και πολύ δυνατή.
    Να 'σαι καλά να μας χαρίζεις πάντα όμορφες εμπνεύσεις.
    Καλό μήνα και καλό ξημέρωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου σ' ευχαριστώ πολύ να είσαι κι εσύ καλά και σου εύχομαι να περάσει πανέμορφα τις ημέρες του Πάσχα! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Μου άρεσε πολύ η ιστορία σου και όταν την διάβασα στο μπλοκ της Μαρίας και τώρα
    Καλό μήνα ,καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλό Πάσχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Δελφινάκι μου να είσαι καλά! Πολλά φιλιά και καλό Πάσχα!

      Διαγραφή
  11. Αγοραπωλησίες ψυχών. Πόσο συχνά πράγματι συμβαίνουν ακόμη. Κείμενο δυνατό δοσμένο, Μαίρη μου. Τα θερμά μου συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία μου όχι συμβαίνουν ακόμη, έχουν πληθύνει νομίζω μόνο που τώρα δεν το κάνουν από ανάγκη αλλά από ματαιοδοξία και φιλαργυρία. Σ' ευχαριστώ πολλά φιλιά και καλό Πάσχα!

      Διαγραφή
  12. Κάποια πράγματα δεν έχουν αξία , είναι ανεκτίμητα , άλλοι όμως τα θεωρούν ότι σημαντικότερο και άλλοι μέσον για το φαίνεσθαι και την καλοπέραση . Επιλογές είναι αυτές , αλλά κάποια στιγμή ότι σπείρεις θα θερίσεις . Πολύ ωραία ανάρτηση !!!! φιλιά πολλά !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλενα μου ένα σημαντικό ποσοστό δυστυχώς αφήνεται να εκπαιδευτεί στο πώς να γίνει ρηχό χωρίς ουσία. Και φυσικά θερίζουμε αυτό που σπέρνουμε όπως πολύ σωστά είπες. Μόνο που μετά ζητάμε ευθύνες από τους άλλους. Σ' ευχαριστώ κορίτσι μου φιλιά πολλά και καλό Πάσχα!

      Διαγραφή
  13. Καλησπερα Μαιρη μου....
    Υπεροχη η συμμετοχη σου...... καλογραμμενη, αληθινη, συγκινητικη, γεματη εμπνευση!!!
    Συγχαρητηρια για την αναρτηση σου Μαιρη μου και καλο απογευμα να εχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάκη μου καλέ σ' ευχαριστώ πολύ! Να είσαι πάντα καλά και να περάσει πολύ όμορφα τις Άγιες μέρες του Πάσχα με όσους και με ό,τι αγαπάς! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  14. Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Κώστα μου και εσύ να περάσεις όμορφα τις Άγιες τούτες ημέρες!

      Διαγραφή
  15. Εκανε το καλύτερο Deal γι'αυτήν .
    Έτσι τουλάχιστον νόμιζε.
    Το κάθε πράγμα έχει την τιμή του και το τίμημα του.
    Συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου Μαίρη μου.
    Καλή Ανάσταση και του χρόνου με υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ Ρένα μου να είσαι καλά! Ό,τι ποθείς κορίτσι μου! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  16. Καλό Πάσχα, Μαίρη μου.
    Ελπίζω να περάσεις από το μπλογκοσπιτάκι μου και να αφήσεις σχόλιο στη φωτογραφία μου για το Δελφινάκι. Έγραψα ευχαριστώ σε σένα που της έδωσες βαθμό. Σε φιλώ, φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία μου να είσαι καλά με τις γιορτές καθυστέρησα να δω τα σχόλια! Σ' ευχαριστώ κορίτσι μου πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  17. Με έβαλε σε σκέψεις το εξαιρετικά γραμμένο κείμενο σου, Μαίρη μου! 🤔
    Δεν αμφισβητώ πως η κοπέλα πουλήθηκε στη καλοπέραση και στο πλούτο αλλά βάζω ένα "αλλά", αν δεν την είχε κτυπήσει το αυτοκίνητο του ηλικιωμένου, προφανώς θα έμενε με το όνειρο να συναντήσει κάποιο πλούσιο γαμπρό, μήπως ήταν να γίνει και έγινε; 😜
    Μήπως παρόμοιες ιστορίες που συναντάμε δυστυχώς ακόμα και στην εποχή μας, δεν έχουν κάτι να διδάξουν σε όλους μας; 😱 😳
    Ένα μεγάλο μπράβο για τη συμμετοχή σου! 👏
    Εύχομαι να έχεις ένα φωτεινό και πλούσιο σε αισθήματα Πάσχα! ☀️ 🔔 🔔
    ΑΦιλάκια πάντα καρδιάς! 😍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανία μου σ' ευχαριστώ! Λένε πως ό,τι ποθείς πολύ έντονα με κάποιο τρόπο θα σου χτυπήσει την πόρτα. Τα άτομα αυτά προσκαλούν τα αυτοκίνητα πάνω τους με κάποιο τρόπο! Αν κινηθούν σωστά πετυχαίνουν τον σκοπό τους. Αν όχι, δυστυχώς ξυπνάνε αργά! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  18. Καλή Ανάσταση και του χρόνου με υγεία Μαίρη μου.
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η ιστορια σου Μαιρη μου μας θυμησε οτι υπαρχουν και αυτες οι γυναικες που εχουν σκοπο τους τα πλουτη.. ομως που ποτε αυτα δεν ειναι αρκετα αν δεν υπαρχει και το συναισθημα στην ζωη μας..ειναι καποιοι ανθρωποι που τα χρήμα ειναι ο Θεος τους..!!
    Στον δικό της χώρο η καθε ιστορια παιρνει άλλη διασταση.. και στο επομενο παιχνιδι με το καλό..
    Χριστος Ανεστη φιλη μου και χρονια πολλα... να περνας ομορφα .. φιλακιααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαίρη μου, δεν είχα διαβάσει την ιστορία σου και την είδα μόλις τώρα. Πολύ όμορφα έγραψες για την ματαιόδοξη νέα που όνειρό της ήταν μόνο η πλούσια και πολυτελής ζωή. Και τό έφερε η τύχη να την βρεί μ'αυτό το απλό και τυχαίο ατύχημα! Πόσες και πόσες τέτοιες περιπτώσεις δεν έχουμε ακούσει, αλήθεια; Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου, φίλη μου!
    Χρόνια πολλά και πάλι και φιλάκια πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μαίρη μου συγχαρητήρια για τη συμμετοχή σου !!! Τόλμησες και έγραψες περίφημα ,ιστορία απόλυτα ρεαλιστική και σύγχρονη.....Τα συναισθήματα έχουν παραμεριστεί και ο ωμός ρεαλισμός έχει επικρατήσει....προσφέρω νιάτα έναντι άνεσης οικονομικής, κοινωνικής καταξίωσης που μεταφράζεται σε ακριβό αυτοκίνητο, ακριβά κοσμήματα,ντύσιμο, αξεσουάρ, ταξίδια, διασκέδαση.....όλα αυτά που γιά κάποιες/κάποιους συνιστούν το άπαν της ευτυχίας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή