Σάββατο 10 Απριλίου 2021

''Τα Γνωμικά εμπνέουν #2''- Λήξη !!

 


Έληξε φίλοι μου και το δρώμενο μας ''Τα γνωμικά εμπνέουν #2''. 

Συμμετείχαν έντεκα υπέροχα κείμενα και ποιήματα, γεμάτα έμπνευση και δημιουργία.

Μπορώ να πω πως ήταν αριστουργήματα και διαπιστώνω πως όσο πάμε γινόμαστε όλο και πιο εμπνευσμένοι. 

Είκοσι φίλοι διαβάσατε και ψηφίσατε διαλέγοντας αυτά που σας άρεσαν περισσότερο, κι εγώ απόλαυσα μια επική μάχη, παρακολουθώντας με γέλια όλα τα κείμενα να κονταροχτυπιούνται  και πολλές φορές κάποια να ισοψηφούν, και στη συνέχεια το αποτέλεσμα εναλλασσόταν με τέτοιο ρυθμό που ήταν υπέροχο.   

Ειλικρινά ήταν απόλαυση, και μάλιστα είχα τέτοια αγωνία, που αν μπορούσα να απλώσω το χέρι και να μικρύνω την εβδομάδα θα το έκανα. 

Έχω φτιάξει ένα δωράκι ειδικά για το νικητή και αυτό είναι το παρακάτω.




Είναι ένας καθρέφτης που η κορνίζα του είναι κομμάτι- κομμάτι   πλασμένο από πηλό, και τοποθετημένα έτσι ώστε να φτιάχνουν αυτό που βλέπετε. Και βαμμένος με ακρυλικό χρώμα σε στυλ μπρονζέ.

Ελπίζω να σας αρέσει.


Και νικήτρια αυτού η Μαρία Κανελλάκη με το κείμενο της που  είχε τον αριθμό  1 και τίτλο, ''Οι ευεργετικές ιδιότητες της σόδας'' στο οποίο δώσατε 39 ψήφους   βγάζοντας το πρώτο!

 Συγχαρητήρια λοιπόν στη Μαρία, και ας δούμε και τις υπόλοιπες υπέροχες συμμετοχές.

  


2. Η επιστροφή  Giannis Pit 17 βαθμούς
3. Το μαύρο πρόβατο Αnna flo 24 βαθμούς
4. Δύναμη  Μia  36 βαθμούς
5. Αυτοπεποίθηση Αχτίδα 1 βαθμός
6. Το κουνιαδάκι Τάσος Κάβουρας 16 βαθμούς
7. Ο άλλος εαυτός Smaragdaki Roula 2 βαθμούς
8. Αποχαιρετισμός Κλαυδία 31 βαθμούς
9. Ο μονόλογος μιας ταλαιπωρημένης to e-periodiko mas 8 βαθμούς
10. Η Βάφτιση Κάτια Μαρκουίζου 12 βαθμούς
11. Σε όσους ξέχασαν να είναι παιδιά Marina Tsardakli 14 βαθμούς

 

Θα πρέπει να πω ένα μεγάλο Ευχαριστώ στους 11 φίλους που με τίμησαν με τις υπέροχες συμμετοχές τους και στους είκοσι φίλους που διάβασαν και ψήφισαν. Ήταν ένα πανέμορφο δρώμενο και ελπίζω να εξακολουθήσετε να το τιμάτε!

Σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει μια μίνι Σκυτάλη έτσι για να έχουμε ξεσπάθωμα πάλι αν το θέλετε κι εσείς, και η χαρά μου θα είναι τεράστια να συμμετέχουμε όλοι μαζί ξανά!


Και πάλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ!

32 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια στη Μαρία, η πένα της πάντα διακρίνεται, έχει καταπληκτικές εμπνεύσεις και δίκια τα κείμενα της ξεχωρίζουν. Συγχαρητήρια και στους άλλους συμμετέχοντες, εγώ προσωπικά δυσκολεύτηκα να ψηφίσω.
    Και φυσικά, για μία ακόμα φορά, να συγχαρώ την Mary, που μπαίνει στον κόπο, με πολύ διάθεση ομολογώ, να διοργανώνει τα υπέροχα δρώμενα της.
    Στο επόμενο, δηλώνω παρών.
    Την Καλημέρα μου, σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασίλη μου σ' ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σου, καλή δύναμη και θα χαρώ να με τιμήσεις και στα επόμενα δρώμενα! Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  2. Η Μαρία είναι πάντα ξεχωριστή και της αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεωργία μου πάντα με τιμάς με την παρουσία σου και τις συμμετοχές σου που είναι πολύτιμες! Σ' ευχαριστώ πολύ πολλά φιλιά ραντεβού στα επόμενα!

      Διαγραφή
  3. Μπράβο στη Μαρία (εντύπωση δεν μου κάνει) πάντα πρωτιές που το έχει συνηθίσει κιόλας. Άξια η πένα της, η φαντασία της, αυτή η έμφυτη ικανότητά της να μας καταπλήσσει.
    Μπράβο σε όλους. Και η Μία μας δεύτερη, δικό της το ποίημα ωωω εντυπωσιακό μπράβο Μία μου.
    Σ'ευχαριστούμε Μαίρη μου για τη φιλοξενία
    Αναμένουμε τη μίνι Σκυτάλη
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου σ' ευχαριστώ που με τιμάς με πανέμορφες συμμετοχές σαν αυτήν, και που πάντα είναι όλο και πιο δημιουργικές! Συγχαρητήρια και σε σένα ραντεβού στα επόμενα δρώμενα σου στέλνω πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Συγχαρητήρια σε όλους, μπράβο στην Κανελλένια μας με το
    δηκτικό της χιούμορ, στη Μία, που ήταν μία πολύ ευχάριστη
    έκπληξη για μένα, στην Κλαυδία μας, (ήταν απειροελάχιστες
    οι διαφορές) σε σένα που κρατάς την "παλιοπαρέα" ενωμένη
    και ζωντανή Μαίρη μου!
    Πάρα πολύ όμορφη η κατασκευή σου! Βλέπω την Κανελλένια
    να φτιάχνει και ράφι "Μαίρης" μετά από τη δική μου γωνιά 😂

    Καλή συνέχεια στα δρώμενά σας! ♥
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου σ' ευχαριστώ για τα λόγια σου την παρουσία σου και την στήριξη γενικότερα! Σου στέλνω τα φιλιά μου και καλή μας συνέχεια!

      Διαγραφή
  5. Συγχαρητήρια σε όλους για τις υπέροχες ιστορίες που μας πρόσφεραν. Συγχαρητήρια και στην Μαρία για την νικηφόρα ιστορία της.
    Ένα μεγάλο μπράβο στην Μαίρη για το υπέροχο δερώμενο-α και διοργάνωση.
    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο μου σ' ευχαριστώ για την παρουσία σου! Μου έλειψε η συμμετοχή σου αυτή την φορά αλλά ωστόσο είχα την παρουσία σου που με τίμησε! Φιλιά καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  6. Καλημέρα.. Τα συγχαρητήρια μου σε όλους , στην πρωτεύσασα της ψηφοφορίας Μαρία..
    1. Διευκρινίζω ότι Πέρδικας και Νταρβίρας είναι παρατσούκλια.. Πέρδικας αυτός που φεύγει γρήγορα και σε ευθεία γραμμή, και νταρβίρα μουσικό όργανο..
    2. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Μαίρη που συμπεριέλαβε (τόσο ένθερμα) το κείμενό μου στο δρώμενο. Νιώθω απόλυτη ικανοποίηση που έχω "επιδοκιμάζοντες" της πρόθεσης μου να παρουσιάσω ένα τόσο ιδιαίτερο κείμενο , οι μισοί αναγνώστες έδωσαν ψήφο. Επίσης ζητώ συγνώμη από όσους φάνηκε ακραία σκληρό , αποτελεί μαρτυρία (ιστορική αναφορά) στην οποία δεν πρόσθεσα ούτε αφαίρεσα ούτε μία λέξη..
    3. Έχω προσωπικό αρχείο με πολλές τέτοιες μαρτυρίες μεγάλων ηλικιακά ανθρώπων από τότε, τα νεανικά μου χρόνια, που αρθρογραφούσα σε τοπική εφημερίδα αλλά και της μεταγενέστερα διαδρομής μου στον επαγγελματικό στίβο και ενασχόλησης με τα κοινά. Μαρτυρίες από την Κατοχή, τον Εμφύλιο, τη Μακρόνησο, το Πολυτεχνείο.. Έλεγα κάποτε θα μπορούσα να τα εκδώσω.. Βλέπω όμως ότι ο χρόνος παρήλθε και η εξέλιξη της Κοινωνίας τα περιθωριοποιεί. Ημέρεψε ο τόπος.. Καλό είναι..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τάσο μου σ' ευχαριστώ πολύ που με τίμησες με την πανέμορφη, διδακτική συμμετοχή σου και γενικά με την παρουσία σου! Θα χαρώ πολύ να το ξέρεις να σε δω και στα επόμενα με όμορφες συμμετοχές τόσο διδακτικές! Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  7. Συγχαρητήρια σε όλους και όλες . Αγαπημένη μας Μαιρη κατάφερες για άλλη μια φορά να μας χαρίσεις ένα υπέροχο ανθολόγιο κειμένων και ποιημάτων με ένα θέμα που καίει την αυτοπεποίθηση !!!! Κανελλακι μας για άλλη μια φορά συγκλονιστική , Κλαυδια μου και εσυ υπέροχη όπως πάντα !!!!!!!! Καλή μας συνέχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάτια μου σ' ευχαριστώ που με τίμησες με την παρουσία σου, την συμμετοχή σου, την ψηφοφορία σου και τα καλά σου λόγια! Ραντεβού μελλοντικό! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  8. Πολλά συγχαρητήρια στη ​Μαρία μας για την πρωτιά και σε όλους όσους δημιούργησαν και μας χάρισαν όμορφες εμπνεύσεις.
    Ένα μεγάλο ευχαριστώ Μαίρη μου, που μας μαζεύεις στο σπιτικό σου και μας δίνεις δημιουργικά εναύσματα.
    Αναμένω με χαρά και αγωνία τα επόμενα δρώμενα μας.
    Σε φιλώ πολύ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου σ' ευχαριστώ πολύ που με τιμάς πάντα! Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου και σε σένα και θα χαρώ για τις επόμενες συμμετοχές! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  9. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε σένα, Μαίρη μου, για την άψογη διοργάνωση αυτού του υπέροχου δρώμενου. Ευχαριστούμε που μας δίνει την ευκαιρία να εκφραστούμε και να γράψουμε τις σκέψεις μας.
    Συγχαρητήρια σε σένα και σε όλους/όλες όσους/όσες συμμετείχαν με κείμενο ή ποίημά τους. Απόλαυσα την ανάγνωση.
    Θερμά συγχαρητήρια στην εκπληκτική Μαρία Κανελλάκη που επάξια πήρε για μια ακόμη φορά την 1η θέση. Τιμή μου που το ποίημά μου την ακολούθησε κατά πόδας και έλαβε τη δεύτερη θέση. Ήταν μια μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη.
    Πολλά φιλιά σε σένα, σε όλους και όλες, και αναμένω με αγωνία την επόμενη Σκυτάλη μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία μου δεν μπορείς να φανταστείς πόσο χάρηκα για μια ακόμα όμορφη συμμετοχή που δικαιώθηκε πηγαίνοντας σώμα με σώμα με την πρωτιά! Σ' ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σου που με τιμά και ραντεβού στα επόμενα! Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  10. Να τα πάρω με τη σειρά, μην τα ξεχάσω! Έλα! (Που είναι το χαρτάκι μου;) Λοιπόν παιδιά:
    Πολλά μπράβο πρώτα απ' όλα στους φίλους/φίλες που συμμετείχαν! Αυτό νομίζω είναι το πιο βασικό για μένα! Ένα μεγάλο μπράβο στη Μαίρη για το δημιουργικό της πάθος και την υπομονή της στο συντονισμό και τη στήριξη ενός ακόμα δρώμενου σε δύσκολους καιρούς. Πάμε τώρα στη συνέχεια, στα "χρυσά" μας κορίτσια, μια εξαίρετη πρώτη τριάδα που διέπρεψε.
    Μαρία, all time classic! Mία! Υπέροχη έκπληξη! Κλαυδία! Μια ακόμα υπέροχη έκπληξη! Αλλά και στις άλλες εκλεκτές μας φίλες που στόλισαν με την παρουσία τους το δρώμενο.
    Τάσοοοοοοο Κάβουρα!!! And then there were ...two! φίλε μου. Εκπροσωπήσαμε επαξίως το ...άρρεν φύλλο σε αυτό το δρώμενο.

    Συγχαρητήρια παιδιά απ την καρδιά μου σε όλες και όλους.
    Πότε είναι το επόμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου κι εγώ με τη σειρά μου να σε ευχαριστήσω που με τιμάς με τη συνεχή παρουσία σου στα δρώμενα μας με υπέροχες συμμετοχές! Συγχαρητήρια για την συμμετοχή σου και αυτήν την φορά και ραντεβού στη μίνι σκυτάλη! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  11. Καλημέρα Μαίρη
    Αν και τώρα θα αρχίσω να διαβάζω τις συμμετοχές του β' γύρου των γνωμικών, να πω πως χαίρομαι που το νέο δρώμενο συνεχίζει να μας κάνει παρέα με δύναμη. Οι συμμετοχες, μας ψυχαγωγούν και μας εμπνέουν.
    Συγχαρητήρια στην Μαρία για τη σταθερή πορεία στην πρωτιά, και συγχαρητήρια σε σένα Μαίρη για το ιδιαίτερο δώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζοάννα μου ομολογώ πως μου έλειψες αυτή τη φορά! Σίγουρα θα είχες τους λόγους σου και εύχομαι να πηγαίνουν όλα καλά! Θα χαρώ να σε έχω πάλι κοντά μας στα επόμενα! Με τιμά ωστόσο που ποτέ δεν μας ξεχνάς! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  12. Συμπληρώνοντας το σχόλιο της Αριστέας μας (για άλλη μια φορά "διάβασε" τη σκέψη μου), δηλώνω ότι ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την προθήκη "Μαίρης" στο σαλόνι μου.
    Δεν έχω λόγια...
    Τεράστιο ευχαριστώ σ' όλους σας και στην Μαίρη μας ιδιαιτέρως.
    Θερμά συγχαρητήρια σ' όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και εύχομαι να είμαστε όλοι καλά και να συνεχίσουμε τέτοιες δραστηριότητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου σ' ευχαριστώ πολύ που με τιμάς με τις συμμετοχές σου και την παρουσία σου! Χαίρομαι για την προθήκη με τιμά επίσης! Συγχαρητήρια για την νίκη σου και ραντεβού στο επόμενο δρώμενο! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  13. Ωραία περάσαμε. το χαρήκαμε όλοι και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις συμμετοχές , τις εμπνεύσεις, την απολαυστική διαδρομή που κάνουμε παρέα χάρη στην Μαίρη μας, που ενορχηστρώνει την όλη προσπάθεια !!! Καννελάκι μοπσχομύρισες τον τόπο πάλι , γιατί είσαι μοναδική και αξεπέραστη !!! Μπράβο σε όλους μας λοιπόν που εμπνεόμαστε συντροφικά, μπράβο και στους φίλους που μας διάβασαν και βαθμολόγησαν .... και συνεχίζουμε ακάθεκτοι.....η ΜΙΝΙ Σκυτάλη είναι στα σκαριά και μας περιμένει !!! Φιλιά σε όλους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ να δεις που σε έβλεπα να τρέχεις να προλάβεις τις δύο πρώτες που κονταροχτυπούσαν η μία την άλλη! Κλαυδία μου σ' ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου έκανες με την πανέμορφη συμμετοχή σου! Φιλιά πολλά καλή δύναμη!

      Διαγραφή
  14. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες και προπαντός στην Κανελλάκι μας που για μια ακόμα φορά μας έκανε να αγαπήσουμε την ιστορία της και να την ξεχωρίσουμε... επίσης και την Μία με τη υπέροχη "δυναμη" της και στην Κλαυδία που με την ρίμα της μας ξάφνιασε ευχάριστα...
    Ενα πέρασμα από όλους, θα μας κάνει να ξαναθυμηθούμε την κάθε ιστορία ξεχωριστά στο δικό της χώρο!!
    Για μια ακόμη φορά ένα δρώμενο μας ένωσε σε μια όμορφη παρέα Μαίρη μου, που με την δική σου πρωτοβουλία περάσαμε όμορφα...καλή συνέχεια και στα επόμενα...φιλιααααα!!! 🌼🌻

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρούλα μου γλυκιά σ' ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου ήταν τόσο σπουδαία παρότι γνωρίζω με πόσο κόπο βγήκε! Φιλιά πολλά γλυκό μου κορίτσι!

      Διαγραφή
  15. Μαίρη μου στέλνω τα συγχαρητήρια μου σ' όλους όσους συμμετείχαν και στη Μαρία ιδιαιτέρως για την πρωτιά της. Δεν έχω καταφέρει να διαβάσω ακόμη όλες τις συμμετοχές, είμαι όμως σίγουρη πως θα είναι φανταστικές όπως πάντα. Ένα σοβαρό ζήτημα υγείας του συζύγου, αλλά και δικό μου που προέκυψε από στεναχώρια με ανάγκασε να μείνω μακριά σας.
    Τώρα είναι όλα ελεγχόμενα καλά.
    Καλή συνέχεια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου λυπάμαι πολύ και ελπίζω να το ξεπεράσατε! Η αλήθεια είναι πως μας έλειψες κορίτσι μου! Να είναι περαστικά όλα εύχομαι και να βγήκατε από αυτό πιο δυνατοί! Χαίρομαι που τα ελέγχετε κορίτσι μου και να το αφήσετε γρήγορα πίσω! Καλή δύναμη και καλή συνέχεια! Σου στέλνω πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  16. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
    Συγχαρητήρια σε όλους!
    Υπεροχες συμμετοχες, μια προς μια!
    Μπραβο στην υπεροχη νικήτριά μας!
    Μαίρη μου, ευχαριστουμε για ολα!

    Φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Συγχαρητήρια θερμά στη Μαρία μας!!
    Μπράβο και σε σένα Μαιρούλα μου, για την έμπνευση, τη διεξαγωγή και την φιλοξενία!!
    Πολλά φιλιά σε όλους
    Καλή εβδομάδα
    Μαρίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή