Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Οι πληβείοι θα είναι πάντα πληβείοι!!!




Την έντονη ανασφάλεια των πολιτών λόγω της κρίσης,  αποτυπώνει το Βαρόμετρο της Ρublic Issue, για λογαριασμό της «Κ» και του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα πώς αισθάνονται οι πολίτες για το μέλλον τους, το 83% απαντά «όχι σίγουροι». Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής το ΠΑΣΟΚ διατηρεί προβάδισμα με 38% έναντι 30,5% της Ν.Δ., έχοντας απολέσει όμως μισή ποσοστιαία μονάδα.
Για την ανασφάλεια των πολιτών γίνονται και γκάλοπ. Λες και δεν είναι ''ηλίου φαεινότερον''. Παρόλα αυτά, υπάρχει όπως παρατηρώ και σίγουρα και κάποιοι από εσάς, μία μερίδα πολιτών, που δεν έχει ανησυχία, δεν έχει αλλάξει τη ζωή του σε κάτι.
Υπάρχει η μερίδα των πολιτών, που ανήκουν στη κατηγορία, των ''εχόντων και κατεχόντων''.
  Υπάρχουν άτομα που δούλεψαν,  έκαναν περιουσίες, βγήκαν στη σύνταξη, και εξακολουθούν να κατέχουν τις θέσεις τους, ως απαραίτητοι. Ενόσω έχουν πάψει από καιρό να είναι παραγωγικοί, εξακολουθούν να παίρνουν το παχυλό μισθό τους, και δεν εγκαταλείπουν τη καλή  τους τη θεσούλα.
Ωστόσο απολύονται πολύ νεότερα άτομα, που έχουν ανάγκη να εργαστούν για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, και που δεν έχουν ελπίδες να βρουν κάπου αλλού δουλειά. Το δε ''ρουσφέτι καλά κρατεί'' και στον ιδιωτικό τομέα. 
Υπάρχουν οι πατρίκιοι και οι πληβείοι, λοιπόν σε όλη τη πλάση!
Είναι οι ευνοημένοι, που λόγω γνωριμιών, μπαίνουν σε εργασίες και τυγχάνουν ιδιαίτερης μεταχείρισης, και κυκλοφορούν με ένα άνετο, συγκαταβατικό ''υφάκι'', και οι άλλοι, οι πληβείοι, που κυκλοφορούν με ένα ανήσυχο και τρομαγμένο ύφος, λες και θα ανοίξει ανά πάσα στιγμή η πόρτα, και το ''τέρας της ανεργίας'' θα τους καταπιεί!
Υπάρχει βέβαια και η μερίδα των πολιτών που φωνάζει και διαμαρτύρεται...
Σε αυτή τη περίπτωση ένα έχω να πω: Οι περισσότεροι από αυτούς που ''χτυπιούνται'' είναι οι βολεμένοι, αυτοί που τρώνε, και φωνάζουν γιατί πάνε να τους πάρουν τη ''κουτάλα από το χέρι και τη χρυσή μπουκιά από το στόμα''. 
Και από όλους αυτούς, κανείς δεν δίνει σημασία στους κακόμοιρους τους πληβείους.
Γιατί στη πραγματικότητα, οι πληβείοι είναι αυτοί που χρησιμεύουν για σκαλοπάτια των πατρικίων και των παρατρεχάμενών τους!
Διαπλοκή λοιπόν υπάρχει και στον ιδιωτικό τομέα, συγγενείς και φίλοι που ευνοούνται, ''golden people'' που κυριαρχούν πάνω από αξίες και πτυχία, διατριβές και σκληρή δουλειά ! Και ας μη κατηγορούμε μόνο το Δημόσιο τομέα για αυτά. 
Είναι θέμα συνήθειας, νοοτροπίας και απαραίτητου συστατικού του DNA μας.!
Κι αν δεν γίνει ριζική παρέμβαση στο DNA μας, θα εξακολουθούμε να είμαστε στην ουρά της αλυσίδας και να τρεφόμαστε με τα ψίχουλα που θα καταδέχονται οι.. ''φιλεύσπλαχνοι'' να μας πετούν!


4 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά τα λες: οι πληβείοι θα είναι πάντα πληβείοι. Και γι αυτό κάνουν τα δίκαια- άδικα μήπως και καταφέρουν να μπουν στην τάξη των εχόντων...Αυτό το τρομαγμένο ύφος,σκοτώνει την ψυχή!!!
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΘΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ, ΤΙ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΓΙΑ ΕΚΠΟΙΗΣΗ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ, ΑΝ ΧΤΙΣΤΟΥΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ,ΓΙΑΤΙ ΚΟΝΤΑΡΟΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ??? ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?? ΜΑ ΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΑΝ ΔΕΝ ΘΑΤΑΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΛΙ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΛΘΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΚΡΑΤΟΣ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΗΣ...ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΔΥΟ ΒΗΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΕΚΑ ΠΙΣΩ.ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΑΜΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΝΕ, ΤΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ??? ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΘΑΧΕΙ ΦΑΓΩΘΕΙ. ΛΙΓΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ.
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ..... ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΛΙΓΟΥΡΕΥΟΝΤΑΙ ΙΣΩΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΟΔΕΥΣΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα Άννα αυτή είναι η μανία όλων!
    Να γίνουν μέλη στο κλαμπ των εχόντων!
    Και αυτός είναι ο λόγος που αυτή η χώρα είναι τόσο πίσω!
    Το ότι όλοι παγκοσμίως κάνουν το ίδιο, δεν είναι ελαφρυντικό, γιατί δεν παραμελούν και τις χώρες τους!
    Εμείς μόνο να αποκτήσουμε ατομικά προσπαθούμε!
    Καλό Σ/Κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα Κική είναι ότι αν ξεπουληθούν όλα, το μόνο που θα μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε καλοί υπάλληλοι των άλλων!
    Έτσι όμως δεν βλέπω να έχουμε ουσιαστική πρόοδο!
    Καλό Σ/Κ σου εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή