Τρίτη 1 Μαΐου 2018

Βούληση!!!




Πιστή στην τήρηση του γράμματος ( θυμίζω για την πρόσκληση της Lysippe), λοιπόν σήμερα που είναι και Πρωτομαγιά, ένοιωσα την ανάγκη να μιλήσω για την βούληση.
 Η βούληση ή αλλιώς θέληση είναι η ικανότητα να παίρνεις μια απόφαση και να την υλοποιείς.
Η χώρα μας είναι η μαμά της Δημοκρατίας. Και το σπιτικό μας μόλις την γέννησε έγινε τόσο υπέροχο, που το ζήλεψαν και οι άλλοι. Και είπαν…  γιατί εσείς κι όχι κι εμείς;  Στη μαμά της Δημοκρατίας αφέντης είναι η λαϊκή βούληση. Ε λοιπόν,  κι σ’ εμάς το ίδιο!
 Αφέντης λοιπόν   ο λαός   που μετά από αγώνες είχε να παινεύεται ότι κέρδισε δικαιώματα  Α , Β, και Γ, προσθέτοντας μετά βασάνων και κόπων το Δ και ένα μέρος του Ε.

 Σήμερα σε κάποιους,  το αφέντης ακούστηκε πολύ άσχημο σαν έκφραση.  Και κάπως έπρεπε να περιορίσουν τις εξουσίες του. Όχι πως τους άρεσε και παλιότερα, αλλά ας πούμε για το σήμερα.  Οπότε τι σκέφτηκαν;  Να πάψουν να έχουν αφέντη την λαϊκή βούληση; Μα και βέβαια … Όχι… βροντοφώναξαν! Ας του κάνουμε περικοπές.  Μην κακομαθαίνει κιόλας!

Δύσκολοι καιροί κόβουμε το μισό    Ε και το Δ.  Οπότε έχουμε το Α το Β και το Γ. Δεν φτάνουν στον αφέντη λαό αυτά τα δικαιώματα; Δεν ικανοποιείται η λαϊκή βούληση; Φυσικά και τους φτάνουν! Όμως πάλι… σαν πολλά δεν είναι; Είπαν κάποιοι άλλοι… Ας  πάμε  στο μαγείρεμα….  Ας μαγειρέψουμε  το Α να μοιάζει με το Β οπότε και τα ζευγαρώνουμε και τα κάνουμε ΑΒ. Οπότε τι μένει; Το ΑΒ  και το Γ. Ικανοποιείται η λαϊκή βούληση τώρα; Όχι;  Ας του επιστήσουμε την προσοχή ότι η δική του βούληση τα έκανε μαντάρα .
Έτσι, το ΑΒ αν και μαγειρεμένο δικαίωμα, το ξέρουμε και αποφασίζουμε εμείς ο λαός να το κρατήσουμε στην άκρη, και έχουμε ακόμα και το Γ που και  από πλευράς προφοράς  να το δεις, ταιριάζει και  με τα αιτούμενα.

Να βάζεις έναν στόχο και να μην παρεκκλίνεις  αυτόν   είναι αξιοθαύμαστο. Η ικανότητα να αποφασίζει κάποιος είναι σημαντική. Όλοι παλεύουμε να αποφασίζουμε γιατί μας κάνει άτομα με προσωπικότητα και οντότητα. Αλίμονο που θα διαλέγει άλλος για λογαριασμό μας.

Η υλοποίηση των αποφάσεων είναι ένα άλλο κεφάλαιο.
Εδώ έχουμε πετύχει κάτι σημαντικό.
Άλλο επιλέγει η βούληση, άλλου γίνονται τα σχέδια, και άλλο επιτυγχάνεται και υλοποιείται.
Πάντα όμως,  μιλάμε για ισχυρή λαϊκή  βούληση και ότι πλησιάζουμε στους στόχους μας.
Έχει μεγάλη σημασία  τι δηλώνεις!!!

Από τότε που θυμάμαι να αντιλαμβάνομαι τον κόσμο, από τότε πλησιάζουμε και τους στόχους μας.

Κάποιος όμως να δεις, πηγαίνει το βράδυ που κοιμόμαστε και τους μετακινεί μακρύτερα. Αλλιώς δεν εξηγείται πως δεν τους έχουμε φτάσει ακόμα. 
Εκτός αν φταίει το μάνιουαλ με τις οδηγίες που έχει γραφτεί σε όλες τις γλώσσες μέχρι τον τίτλο: ΙΣΧΥΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΤΕ.

24 σχόλια:

  1. Να και για μια φορά που δεν "μπαίνω" τελευταία στο blog σου και σα να μην έφτανε αυτό, αυτή τη φορά μιλάμε και οι δυο για τη θέληση, για τη δύναμη που έχει η θέληση!
    Αν "θέλεις" δες το παρακάτω!

    ΑΦιλάκια και να έχουμε ένα δυναμικό Μάη, όπου η θέληση θα νικά!
    https://ainafetst.wordpress.com/2018/04/27/%ce%b4%cf%85%ce%bf-%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%b8%ce%ad%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόλις επέστρεψα από την σχετική σου ανάρτηση και την βρήκα υπέροχη! Βέβαια εγώ ειρωνεύομαι λίγο και παίζω με ένα άλλου είδους θέληση! Ωστόσο η θέληση είναι πάντα ισχυρή όσο κι αν την αποδυναμώνουν πρόσωπα και καταστάσεις! Καλό μήνα και φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Κοίτα να δεις τώρα σκέψη Μαίρη μου....!
    Και πολύ εύστοχες οι αιχμές σου.
    Ειδικά στη σημερινή μέρα με όσα αυτή αντιπροσωπεύει.
    Βλέπεις δηλαδή το εξής. Σήμερα, εν έτει 2018, με τόσα καλούδια στην υλική μας ζωή, με τέτοια "ελευθεροφάνεια", ότι τα κοινωνικά και εργατικά δικαιώματα έχουν πάει πιο πίσω από το 1886...!
    Αυτό από μόνο του αποδεικνύει πράγματα και γεννάει ερωτήματα που καλούμαστε να απαντήσουμε.
    Καλή και αγωνιστική Πρωτομαγιά κορίτσι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες τι πάω και σκέφτομαι καμιά φορά; Ναι πιστεύω πως πατώντας στην κρίση αλλά και με την αύξηση της ανεργίας καταπατούν αρκετοί πολλά από τα δικαιώματα των εργαζομένων. Κι απ' την άλλη όταν αφήνεσαι στον καταναλωτισμό που σε σπρώχνουν γιατί σου αρέσει, και χρεώνεσαι μετατρέπεσαι αυτόματα σε άτομο εξαρτημένο από τις ανάγκες και τα χρέη σου. Οπότε δεν μιλάς αφήνεις να σου καταπατούν τα δικαιώματα. Αυτό ας μας γίνεται μάθημα! Καλό σου ξημέρωμα!

      Διαγραφή
  3. ΄Πολύ σωστά τα λες και τι μας μένει λοιπόν; Η βούληση στο χέρι. Αρα δική μας επιλογή και βούληση να αποκτήσουμε επίγνωση και να απαιτήσουμε τα αυτονόητα κάτι που κοντράρει στην επιθυμία για έλεγχο της λαϊκής βούλησης.
    Ωραία κι ελπιδοφόρα!!!!!! Καλό μήνα Μαιρη μου και αγωνιστικό και δημιουργικό και με βούληση να αλλάξουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή τη βούληση της αλλαγής δεν νομίζω πως την έχει πάρει ζεστά ένα μεγάλο ποσοστό! Γιατί εκ των πραγμάτων συμπεραίνω πως αν το είχε πάρει ζεστά η αλλαγή θα ερχόταν πρώτα από την δική μας νοοτροπία. Καλό μήνα και καλό ξημέρωμα! Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  4. Μάλλον το μάνιουαλ είναι στα χέρια ολίγων, έχοντας ως τίτλο εξωφύλλου το «ισχυρή βούληση και πώς να την αποκτήσετε», εντελώς παραπλανητικά, αφού εάν μεταβείς στο πρώτο κεφάλαιο, σελίδα 5, θα διαβάσεις «πώς να κρατάτε τη βούληση σε λήθαργο». Δεν εξηγείται αλλιώς.

    -Άντε, καλό μας ξημέρωμα. Κι ελπίζω η βούληση του Μορφέα να προσανατολίζεται στο ότι θα μας φέρει όμορφα και γλυκά όνειρα. Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ώστε γράφτηκε το πρώτο κεφάλαιο ε; Είδες κι εγώ που νόμιζα πως είχαμε μείνει στον τίτλο! Μακάρι τα όνειρα να είναι γλυκά αλλά πειράζει που θέλω και λίγη γλύκα στον ξύπνιο μου; Καλό ξημέρωμα φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Εδώ δεν έχουμε βούληση στην προσωπική μας ζωή, θα έχουμε στην πολιτειακή; Σκούρα τα πράγματα Μαίρη μου.

    Σου έχω μία μικρή ανταπόδοση για το βραβειάκη σου Μαίρη μου. Περνάς και βλέπεις όταν ευκαιρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστή η παρατήρηση και δεν μπορώ να σου αντιτάξω κάτι μια και με βρίσκεις σύμφωνη κατά βάθος. Ναι τα πράγματα ήταν και είναι πιο σκούρα ακόμα. Και δεν μας πετάνε και ένα καζάνι λευκό να ανοίξει! Πολλά φιλιά! Την επίσκεψη μου την έκανα να ξέρεις!

      Διαγραφή
  6. Ω, έχω χάσει επεισόδια!
    Κάνεις την πρόκληση με τα 24 γράμματα;
    Την είχα κάνει (επί δύο γύρους μάλιστα ) τον Απρίλη και τον Μάιο του ...2013!
    Από τα πιο αγαπημένα μου δρώμενα! Μου έδωσε ευκαιρίες να καταπιαστώ με πολλά θέματα!
    Πάω να δω τι έχω χάσει.....

    Όσο για τη λαϊκή βούληση... Υπάρχει τέτοια; Αλήθεια;
    Καραμέλα είναι πιότερο...

    Καλό μήνα Μαίρη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν φταίω Αριστέα μου η Αναστασία είναι η φταίχτρα! Είναι ζιζάνιο! Όσο για την καραμέλα πιο πικρή δεν έχουμε φάει! Πολλά φιλιά καλό μήνα μάτια μου!

      Διαγραφή
  7. Καλό κι ευλογημένο μήνα, Μαίρη μου!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάννα μου γλυκιά σου εύχομαι ο Μάιος να είναι ένας υπέροχος μήνας και για σένα! Φιλιά απεριόριστα!

      Διαγραφή
  8. Καλημέρα και καλό μήνα εύχομαι Μαίρη μου.
    Η αβεβαιότητα, σε όλες τις πτυχές πάντα θα υπάρχει.
    Μπορούμε όμως, να την εξαλείφουμε.

    Να περνάς όμορφα και να ενισχύεις πάντα την βούλησή σου.
    Και εγώ, το προσπαθώ και σιγά σιγά τα καταφέρνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου καλό μήνα αυτή η βούληση θα μας βασανίζει επ' αόριστον νομίζω. Αλλά αξίζει να το παλεύει κανείς ακόμα και μόνο για την προσπάθεια. Και σιγά σιγά με επιμονή πετυχαίνουμε και κάποιον στόχο. Πολλά φιλιά κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  9. Ο "αφέντης λαός" και τα "περήφανα γηρατιά" και "ο αγρότης αφέντης στο χωράφι του" και "έξω απ' την Ε.Ο.Κ." και η "λαϊκη βούληση για δημοκρατία"...
    Μας μείναν τα συνθήματα και χάσαμε το τραίνο της "αλλαγής".
    Τουλάχιστον, ας κρατήσουμε την προσωπική μας βούληση. Κι ας μην την αφήσουμε να γίνεται "βουλιμία" για καταναλωτικά ψευτο-αγαθά.
    Καλό μήνα εύχομαι Μαίρη μου.
    Πολύ καλή η επιλογή της λέξης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Μαρία μου έχεις δίκιο τουλάχιστον αν έχουμε σωστή βούληση στους εαυτούς μας ίσως να επηρεάσουμε και την αλλαγή του κόσμου. Ποιος ξέρεις η αλληλεπίδραση μπορεί να λειτουργήσει! Πολλά φιλιά καλό μήνα και σε σένα!

      Διαγραφή
  10. Τι ωραία που τα είπες Μαίρη μου. Εγώ για να είμαι ειλικρινής, δε βλέπω "βούληση" δε βλέπω τίποτα, παρά ανθρώπους σε χειμερία νάρκη. Κι είναι άνοιξη, έπρεπε να έχουν αρχίσει να ξυπνούν.
    Με χαρά περιμένω να δω με τι θα καταπιαστείς στα υπόλοιπα γράμματα.
    Σε φιλώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μαρινάκι μου θα ξυπνήσουν για να πάνε για μπάνια όχι για τίποτα άλλο μη νομίζεις. Κι εκεί που θα κάνουν το μπλουμ τους θα πετάνε και καμιά κουβεντούλα για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί και θα ρουφάνε για παρηγοριά και μια μπυρίτσα. Οσονούπω πάω για το Γ. Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  11. Νομίζω Μαιρη μου..οτι κοιμομαστε καιρό πολύ..που στο τελος θα μας αρεσει κιολας..!!
    Που να σηκωνομαστε τωρα!! σαν καλα εναι η αφασία που βρισκομαστε .. μια και δεν υπαρχει καποιος να μας ξυπνησει απο αυτη την χειμερία ναρκη μας..!!!!!
    Να περνας ομορφα Μαιρη μου.. καλο μηνα να εχεις.. φιλακιαααα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ρουλάκι μου καλημέρα ναι ο ύπνος θρέφει τα παιδιά θρέφει και τα μοσχάρια. Θα ξυπνήσει ο κόσμος κάποια στιγμή μόνο που τότε θα είναι πολύ αργά φοβάμαι! Φιλιά πολλά Ρουλάκι μου!

      Διαγραφή
  12. Μάλλον μας δίνουν το κόνιο σε μικρές δόσεις και μας κρατάνε μεν στη ζωή γιατί μας χρειάζονται, δεν έχουμε το νεύρο δε να δείξουμε ότι έχουμε ζωή .
    Εγώ ελπίζω στο δαιμόνιο της φίλης μας και περιμένω να κάνουμε κάτι .
    Χρειαζόμαστε έναν αρχηγό με ιδανικά κι όραμα, αλλά μάλλον δεν γεννήθηκε ακόμα δυστυχώς .
    Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς ο άνθρωπος έχει το χάρισμα και το λέω ειρωνικά, της καταστροφής. Δεν ξέρω τι στο καλό τρέχει με τη ράτσα μας, όμως ένα ποσοστό δεν χρησιμοποιεί καθόλου το μυαλό, ενώ νομίζει ότι το κάνει, και ένα άλλο ποσοστό σκέφτεται μόνο πως θα κερδίσει κάνοντας κακό στους άλλους. Πολλά φιλιά Ρένα μου και τις καλημέρες μου!

      Διαγραφή