Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Yπάρχει και η άλλη Ελλάδα!!!!!!!

Οικονομική κρίση , ανασφάλεια, εγκληματικότητα, Μνημόνιο και πτώχευση αφήνουν τους Έλληνες παγωμένους ,χωρίς διάθεση για αγώνα.
Μιλάμε για πολίτες που όντας απογοητευμένοι ,διαμαρτύρονται χλιαρά, περιμένοντας να δουν...
Αδρανείς;;; Σοκαρισμένοι;; Αδιάφοροι;; Χωρίς πολιτική τοποθέτηση;;
Πολλοί οι χαρακτηρισμοί που απογοητεύουν τους μαχητικούς που  δεν βλέπουν συνοδοιπόρους.
Υπάρχει όμως και η άλλη Ελλάδα.

Των δυναμικών πολιτών που έπαψαν να γκρινιάζουν και πήραν τη ζωή στα χέρια τους.
Εννοώ τις ομάδες πολιτών της Αθήνας που ενώθηκαν και οπλισμένοι με θέληση, αγάπη για την καθαριότητα και την ομορφιά προσπαθούν να καλύψουν τα κενά που ο Δήμος αφήνει...
Πού αλλού ;;; Στις γειτονιές που έχουν μετατραπεί σε μη ανθρώπινους χώρους να ζεις!
Πρόκειται για την κίνηση των πολιτών του Μεταξουργείου Πρότυπη Γειτονιά, που παλεύει να ομορφύνει την περιοχή , καθαρίζει οικόπεδα εγκαταλελειμμένα , ενημερώνει και μετέχει ενεργά στην εφαρμογή της ανακύκλωσης, δίνει ιδέες για πράσινες γειτονιές και χώρους παιχνιδιών για τα παιδιά
Η άλλη ομάδα είναι οι Atenistas, κάτοικοι της Αθήνας που με όρεξη ξεκινούν χωρισμένοι σε ομάδες και φυτεύουν παρτέρια, καθαρίζουν οικόπεδα ανεκμετάλλευτα, βάφουν ζαρντινιέρες, και πρασινίζουν κάθε κομμάτι της πόλης  έρημο από αδιαφορία..
Το παράδειγμά τους δεν αφήνει αδιάφορους τους πολίτες...
Η συμμετοχή είναι τόσο μεγάλη που και οι ίδιοι οι δημιουργοί των κινήσεων αυτών ,τα χάνουν!
''Τίποτε δεν μας χαρίζεται και τίποτε δεν γίνεται από μόνο του'' είναι η φιλοσοφία τους!!!!!!!!
Τους αξίζουν συγχαρητήρια!!
Και η άλλη Ελλάδα δεν τελειώνει εδώ......
Το  Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ , σε συνεργασία με μια μεγάλη εταιρεία της Γερμανίας, έβγαλε στο εμπόριο και πωλείται ήδη στο εξωτερικό, ένα προϊόν δικής τους έρευνας ,μια ενεργειακή τσάντα!
Οι ενεργειακές τσάντες, που εκτέθηκαν και στην 75η ΔΕΘ, είναι επικαλυμμένες με εύκαμπτα οργανικά φωτοβολταϊκά, με τα οποία φορτίζουν τον υπολογιστή, το κινητό τηλέφωνο ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές που μεταφέρουν όσο ο χρήστης τους βρίσκεται σε κίνηση.
Πωλείται και στο διαδίκτυο!!
Οι κριτικές για αυτήν την καινοτομία , από τα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης και δη από το BBC ήταν πλήρεις θετικών σχολίων.
Και η άλλη Ελλάδα δεν έχει τελειωμό......
Στο 21ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσηλευτών Χειρουργείου που έγινε  στη Θεσσαλονίκη ,παρουσιάστηκε ένα μοντέλο υβριδικής αίθουσας χειρουργείου.
Μια τέτοια  αίθουσα χειρουργείου διαθέτει τον κατάλογο εξοπλισμό που παρέχει τη δυνατότητα να γίνονται συνδυασμένες επεμβάσεις, δηλαδή, στην περίπτωση που, π.χ., το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με κλειστή επέμβαση, στον ίδιο χώρο και αμέσως, μπορεί να γίνει ανοιχτή επέμβαση. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με άλλες υπηρεσίες, προκειμένου οι χειρουργοί να έχουν άμεση πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με τον ασθενή ή να μπορούν να πάρουν μια δεύτερη γνώμη από κάποιο συνάδελφό τους. Αυτή η δυνατότητα παρέχει το πλεονέκτημα να μην υπάρχουν πολλά άτομα στο χώρο του χειρουργείου και να αποφεύγεται έτσι ο κίνδυνος λοιμώξεων.
Και ο κατάλογος συνεχίζεται.............ο χώρος μικρός για να χωρέσει την ελπίδα.
Άνθρωποι καθημερινά ,χωρίς τυμπανοκρουσίες , μετέχουν και συμμετέχουν σε ότι βοηθά τους συνανθρώπους μας , εθελοντικά, με αγάπη και σεβασμό...
Επιστήμονες ερευνούν και ανακαλύπτουν και διαπρέπουν...
Καλλιτέχνες αφιλοκερδώς βοηθούν φιλανθρωπικές οργανώσεις....
Όλοι μας μπορούμε να δώσουμε λίγο από το χρόνο μας για να ανθίσει ξανά η ελπίδα!!!!!!
Και να βοηθήσουμε το κράτος μας στις δύσκολες ανηφόρες που έχει μπροστά του να διανύσει!!!!
Μπορούμε....Θέλουμε;;;;;;;


1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ. ΛΕΜΕ ΕΝΑ...΄΄ΠΛΗΡΩΝΩ ΦΟΡΟΥΣ΄΄ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ. ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΚΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ. ΑΛΛΑ ΑΠ΄Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ... ΑΡΑ...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΄΄ΕΧΑΣΑΝ΄΄ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή