Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Είναι αυτό τουρισμός;;;;

-  Ξεψύχησε μαχαιρωμένος στην καρδιά ο νεαρός Άγγλος Ρόμπερτ Σεβάζ - Το χρονικό των επεισοδίων
- Άλλοι 4 νεαροί Άγγλοι τουρίστες νοσηλεύονται μαχαιρωμένοι στην κοιλιά στην πλάτη και σε υπόλοιπα μέρη του σώματος τους - Πληροφορίες πως η παρέα τους ετοιμάζεται το βράδυ να πάρει εκδίκηση
- Επώνυμη καταγγελία στο NewsIt : Φταίνε οι ιδιοκτήτες μπαρ - ''Έφαγαν'' με πολιτικές πλάτες τον αστυνομικό διοικητή που θέλησε να καθαρίσει τον Λαγανά!
- Πλήγμα για τον τουρισμό της Ζακύνθου - Το 65% των τουριστών της είναι Άγγλοι

Όλοι τα έβλεπαν, όλοι τα ήξεραν αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα.
''Από το Λαγανά το βράδυ όχι να περπατήσουμε δεν μπορούμε αλλά ούτε και να περάσουμε με τα αυτοκίνητα μας'' από τις ορδές των μεθυσμένων τουριστών που τον έχουν καταλάβει.
Δυστυχώς ένα τέτοιο σκηνικό μετατράπηκε σε σκηνικό θανάτου τα χαράματα. 

Θύμα της αδιαφορίας αυτή τη φορά είναι ένα νέο παλικάρι, ένας 19χρονος τουρίστας. Δράστες της δολοφονίας, σύμφωνα με την αστυνομία που επικαλείται αδιάσειστα στοιχεία δυο οδηγοί ταξί μόλις 21 ετών.
Στο Λαγανά, λίγο μετά τις τρεις τα χαράματα μια παρέα πέντε νεαρών Βρετανών τουριστών που πολλοί λένε ότι ήταν εμφανώς πιωμένοι προχωρούσαν σε κεντρικό δρόμο, έξω από ένα "φαστ φουντ".

Κάποιοι λένε ότι οι νεαροί ενόχλησαν με λέιζερ τους δύο οδηγούς που ήταν στα σταθμευμένα ταξί τους. Οι δυο παρέες άρχισαν να βρίζονται και να κάνουν τα γνωστά νοήματα.

Πριν προλάβει κανείς να καταλάβει τι είχε συμβεί δυο νεαροί βγήκαν από το ταξί και ήρθαν στα χέρια με τους τουρίστες. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ο δρόμος μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Αμέσως ένας από τους τουρίστες έπεσε στο έδαφος μέσα στα αίματα. Ακολούθησε ένας δεύτερος και ύστερα ο ένας μετά τον άλλο οι υπόλοιποι Βρετανοί τουρίστες, όλοι κατάλαβαν τότε πως οι δύο νεαροί Έλληνες κρατούσαν μαχαίρια.

Δυστυχώς ο ένας από τους Βρετανούς ξεψύχησε επί τόπου, ο 19χρονος Βρετανός Ρόμπερτ Τζέιν Σεβάζ. Είχε δεχθεί χτύπημα απευθείας στην καρδιά. Οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα στην κοιλια, την πλάτη και σε άλλα μέρη του σώματός τους, αλλά ευτυχώς δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες πιο σοβαρά αλλά δίχως να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του είναι ο ένας τραυματίας ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Χειρουργική μονάδα του νοσοκομείου.

Αμέσως μετά την αιματηρή συμπλοκή ο δράστης μαζί με τον φίλο του εξαφανίστηκαν και πέταξαν το μαχαίρι στη θάλασσα. Τρεις ώρες αργότερα, στις 6.30 το πρωί, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 21χρονο ταξιτζή στο σπίτι του και λίγο αργότερα το φίλο του ως συνεργό, γιατί όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, παρακολουθούσε όλα όσα συνέβαιναν, χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να σταματήσει τον συνάδελφό του, αλλά και αμέσως μετά εξαφανίστηκαν μαζί.

Οι αστυνομικοί έφτασαν ως τους δράστες χάρη στις μαρτυρίες των αυτοπτών. Κάποιοι κατάφεραν να πάρουν τον αριθμό της πινακίδας του ταξί. Άλλοι είπαν πως είδαν τους δράστες κάτι να πετάνε στη θάλασσα.
Ένας δύτης έψαξε στο σημείο και εντόπισε το σουγιά που κρατούσε ο ένας από τους δύο.

ΟΛΟΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ 
Όπως δήλωσε στο Νewsit o δημοσιογράφος της εφημερίδας του νησιού Ελεύθερη Άποψη, Κώστας Μαλαπέτσας "δυστυχώς αυτό το γεγονός όλοι εμείς στα μέσα ενημέρωσης Ζακύνθου περιμέναμε ότι θα συμβεί. Το λέγαμε πως δημιουργείται μια ανεξέλεγκτη κατάσταση. Όταν έχεις επεισόδια σε καθημερινή βάση με ξυλοδαρμούς, με αντικείμενα που εκτοξεύονται στον αέρα, όταν έχεις μεθυσμένους νέους, ήταν λογικό πως θα φτάναμε στην τραγωδία".
ΧΟΝΤΡΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ "ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ" ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το παρασκήνιο της απομάκρυνσης του πρώην Αστυνομικού Διοικητή Λαγανά ο οποίος ήθελε να "καθαρίσει" την περιοχή. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κύριος Μαλαπέτσας "ο πρώην διοικητής κατάφερε με τις πρωτοβουλίες που πήρε να κανει "παρθεναγωγείο" τον Λαγανά, καθώς με τους παραβάτες ήταν αμείλικτος. Όμως μετά από πολιτικές παρεμβάσεις ανθρώπων του νησιού που έφτασαν μέχρι τον τότε Υπουργό Δημόσιας Τάξης, ο διοικητής πήρε μετάθεση και τον έδιωξαν κακήν κακώς από την περιοχη".

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΜΠΑΡ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
Και οι αποκαλύψεις συνεχίζονται. Χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος της Ελεύθερης Άποψης είπε "τα παιδιά που προκαλούν τα επεισόδια είναι μεθυσμένα καθώς τους σερβίρουν περίεργα ποτά. Μιλάμε για συγκεκριμένα συμφέροντα, μεμονωμένες περιπτώσεις που πράγματι ελέγχουν το κομμάτι της διασκέδασης, όχι της διαμονής. Δύο, τρια, πέντε, έξι άτομα όλα και όλα οι οποίοι υπερασπίζονται αυτον τον τρόπο της διασκέδασης γιατί τους αποφέρει έσοδα".

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
Αυτό που όλοι φοβούνται τώρα στη Ζάκυνθο είναι το πως αυτή η αρνητική διαφήμιση που θα υπάρξει μετά τη δολοφονία θα πλήξει τον τουρισμό. Σύμφωνα με τον κύριο Μαλαπέτσα "το 65% με 70% του τουριστικού πακέτου της Ζακύνθου προέρχεται απο τη Μεγάλη Βρετανία. Από τους 700.000 τουρίστες που έχουμε κάθε καλοκαίρι στη Ζάκυνθο το μεγαλύτερο ποσοστό είναι Άγγλοι".

ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΦΑΙΝΌΜΕΝΑ ΑΝΤΕΚΔΊΚΗΣΗΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΏΝ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ
Διάχυτη είναι η ανησυχία πως θα υπάρξουν φαινόμενα αντεκδίκησης. Το κλίμα που μας μεταφέρει ο κύριος Μαλαπέτσας είναι ενδεικτικό "η όξυνση που υπάρχει αυτή τη στιγμή και η ένταση που υπάρχει στους Βρετανούς τουρίστες που στην πλειοψηφία τους είναι νέα παιδιά που βράζει το αίμα τους είναι φοβερή. Ενδεχόμενα λοιπόν το βράδυ και υπό την επήρεια ουσιών, οινοπνεύματος και άλλων, κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσουν. Υπάρχει έντονη φημολογία πως θα θελήσουν να πάρουν το αίμα τους πίσω με θύματα τους ταξιτζήδες". 
Τα ξημερώματα της Δευτέρας, δύο νεαροί Βρετανοί στην περιοχή Βεζάλ στο Λαγανά δέχθηκαν επίθεση με σιδερολοστό.

Οι δύο νεαροί Άγγλοι, αφού πρώτα είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, έκλεψαν μια βάρκα από κατάστημα ενοικίασης πλωτών στην περιοχή και έχοντας μαζί τους δύο νεαρές συμπατριώτισσές τους, άρχισαν να απομακρύνονται από την ακτή, τραβώντας κουπί.

Οι δύο κοπέλες γρήγορα διαπίστωσαν ότι η βάρκα είχε κλαπεί, κατέβηκαν από αυτή και άρχισαν να κατευθύνονται και πάλι πίσω στην ακτή.

Οι δύο νεαροί, που ήδη είχαν χάσει το ένα κουπί και κωπηλατούσαν με αυτό που έμεινε προς τα έξω, διαπίστωσαν πως ένας άνδρας κατευθυνόταν προς το μέρος τους. Μέσα στο νερό, ο άνδρας τους επιτέθηκε με σιδηρολοστό τραυματίζοντας τον έναν στο κεφάλι και τον δεύτερο στο χέρι. Ο νεαρός που τραυματίστηκε στο κεφάλι, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν ο άνδρας που επιτέθηκε στους δύο νεαρούς είχε σχέση με την κλεμμένη βάρκα, η υπήρξε κάποια άλλη διένεξη πριν τους επιτεθεί με το σιδερολοστό.
Ξεκίνησαν με τα μπαρ που έβαλαν νούμερα με στριπτίζ, και συνέχισαν με τα όργια, φτάνοντας τώρα σε μία ανεξέλεγκτη κατάσταση, που ήταν αναμενόμενη.
Αυτό είναι το επιθυμητό επίπεδο για το τουρισμό μας;;
Παρότι παραδεχόμαστε ότι ο τουρισμός είναι μία βασική πηγή εσόδων για τη χώρα μας, ωστόσο αφήνουμε με τις ευλογίες μας, τον κάθε παράνομο τυχοδιώκτη που θέλει το εύκολο κέρδος, το κάθε απατεώνα, να μετατρέψει σε Σόχο, μια τουριστική περιοχή μας.
Αυτό γίνεται και σε άλλα νησιά, αλλά το πράγμα καταντάει απαράδεκτο.
Όχι μόνο δεν κάνουμε τίποτα για να εμποδίσουμε τη κατρακύλα, αλλά εμποδίζουμε και αυτούς που προσπαθούν να διορθώσουν τα πράγματα.
Τι κάνει το κράτος;; Τι κάνουν οι κάτοικοι;; 
Ότι συνήθως...... Τίποτα!!!
Πότε θα μάθουμε σε αυτή τη χώρα να αποδίδουμε ευθύνες και να επιβάλουμε τιμωρίες σε όλους τους υπαίτιους, από τον πρώτο που έκανε τα στραβά μάτια και άνοιξε το δρόμο στον υπόκοσμο, έως τον τελευταίο. Αυτόν που γύρισε τη πλάτη, και σιώπησε σε όσα ακατονόμαστα συμβαίνουν, μόνο και μόνο  για το κέρδος κάποιων!!!!
Είναι αυτό τουρισμός;;; Τέτοιο τουρισμό θέλουμε;; Αυτός θα αποφέρει έσοδα στη χώρα;;;

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Χαρίλαος Τρικούπης 1832 – 1896!!!


Κορυφαία πολιτική προσωπικότητα του 19ου αιώνα και από τους σημαντικότερους πολιτικούς της νεώτερης Ελλάδας. Διετέλεσε επτά φορές πρωθυπουργός και συνέδεσε το όνομά του με την προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας.
Γεννήθηκε στο Ναύπλιο στις 11 Ιουλίου 1832 και ήταν γιος του πολιτικού και ιστορικού Σπυρίδωνα Τρικούπη και της Αικατερίνης Μαυροκορδάτου, αδελφής του Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου. Διδάχθηκε τα πρώτα γράμματα στο Ναύπλιο και στη συνέχεια φοίτησε στο Γυμνάσιο της Αθήνας. Μετά την τριετή φοίτησή του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετέβη στο Παρίσι, όπου συμπλήρωσε τις σπουδές του και αναγορεύθηκε διδάκτωρ Νομικής.
Από το 1853 έως το 1864 ο Τρικούπης υπηρέτησε στο Διπλωματικό Σώμα. Αρχικά στην Πρεσβεία του Λονδίνου, στην οποία επικεφαλής ήταν ο πατέρας του. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γηραιά Αλβιόνα έλαβε πολύτιμα μαθήματα για τον τρόπο λειτουργίας του πολιτικού συστήματος της Μεγάλης Βρετανίας, τα οποία του φάνηκαν ιδιαιτέρως χρήσιμα, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική. Το 1863 ήταν επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, που διαπραγματεύτηκε τη συνθήκη προσάρτησης των Ιονίων Νήσων στην Ελλάδα, η οποία υπογράφηκε στις 16 Μαρτίου 1864.
Το βάπτισμα στην πολιτική το πήρε το 1862, όταν εξελέγη πληρεξούσιος της ελληνικής παροικίας του Μάντσεστερ στη Συντακτική Συνέλευση. Το 1865 εξελέγη βουλευτής Μεσολογγίου υπό τη σκέπη του Αλέξανδρου Κουμουνδούρου, ο οποίος όταν κλήθηκε να σχηματίσει κυβέρνηση στις 18 Δεκεμβρίου, του εμπιστεύθηκε το κρίσιμο Υπουργείο Εξωτερικών, σε μια δύσκολη περίοδο, καθώς είχε ξεσπάσει η Κρητική Επανάσταση. Ο Τρικούπης ήταν μόλις 33 ετών.
Από τις πρώτες μέρες του στην κυβέρνηση φρόντισε να αποκαταστήσει το κύρος του κράτους απέναντι στους ξένους. Ως νέος Υπουργός Εξωτερικών δεν επισκέφθηκε πρώτος τους ξένους πρεσβευτές στην Αθήνα, αλλά απαίτησε να τον επισκεφθούν αυτοί πρώτοι. Διαμόρφωσε, έτσι, μία εθιμοτυπία, που ισχύει απαρέγκλιτα μέχρι σήμερα. Η κυβέρνηση Κουμουνδούρου δεν μακροημέρευσε και κατέρρευσε λόγω του Κρητικού Ζητήματος.
Ο Τρικούπης αποφάσισε να μην συμμετάσχει σε άλλη κυβέρνηση και να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στη δημιουργία ενός νέου κόμματος. Θα το ονομάσει «Πέμπτο Κόμμα» και θα είναι το πρώτο κόμμα αρχών στην ελληνική πολιτική ιστορία. Μέσω του δικομματισμού ο νέος πολιτικός σχηματισμός πρεσβεύει τον αστικό εκσυγχρονισμό της χώρας.
Μετά την αποτυχία του στις εκλογές του 1874 (23 Ιουνίου) και την έκταση των ακροτήτων του Δημητρίου Βούλγαρη δημοσιεύει το περίφημο άρθρο του «Τις Πταίει;» στην εφημερίδα «Οι Καιροί» (29 Ιουνίου 1874). Ο Τρικούπης στηλιτεύει τις βασιλικές ραδιουργίες και κατηγορεί τον Γεώργιο Α' για τον τρόπο που ασκεί τις εξουσίες του, παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο, με τον διορισμό Υπουργών από τη μειοψηφία.
Προτείνει στον ανώτατο άρχοντα να διορίζει ως πρωθυπουργό τον αρχηγό του πλειοψηφούντος κόμματος, που θα έχει τη στήριξη της Βουλής. Είναι η λεγόμενη «αρχή της δεδηλωμένης», που θα επιβληθεί από τον Τρικούπη ένα χρόνο αργότερα και η οποία θα περιβληθεί με συνταγματική ισχύ το 1927. Το άρθρο θα προκαλέσει αντιδράσεις, ο Τρικούπης θα προφυλακισθεί για ένα 24ωρο, αλλά θα γίνει γνωστός στο Πανελλήνιο.
Στις 27 Απριλίου 1875, ο Χαρίλαος Τρικούπης γίνεται για πρώτη φορά πρωθυπουργός. Τα επόμενα 20 χρόνια θα είναι ο κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό, εκπροσωπώντας την ανερχόμενη αστική τάξη. Μεγάλοι του αντίπαλοι θα είναι αρχικά ο πολιτικός του μέντορας Αλέξανδρος Κουμουνδούρος και στη συνέχεια ο «λαϊκιστής» Θεόδωρος Δηλιγιάννης, που εκπροσωπούσαν τα «παλιά τζάκια». Ο Χαρίλαος Τρικούπης θα παραμείνει στο τιμόνι της χώρας για περίπου 11 χρόνια, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους μακροβιότερους πρωθυπουργούς της Ελλάδας.
Κατά τη διάρκεια της εξουσίας του θα θέσει σε εφαρμογή ένα ευρύ μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στους τομείς της γεωργίας, της φορολογίας και της άμυνας, καθώς και ένα πολυδάπανο πρόγραμμα έργων υποδομής, το οποίο περιελάμβανε, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου και τη διάνοιξη της διώρυγας της Κορίνθου. Στα σχέδιά του περιλαμβανόταν επίσης η ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου, ένα έργο που υλοποιήθηκε μόλις το 2004.
Η πρωτόγονη οικονομία της εποχής του δεν θα αντέξει το φιλόδοξο πρόγραμμα του Τρικούπη. Ο ίδιος θα προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στο λαό, λόγω της φορολογικής του πολιτικής. «Φορομπήκτης» και «Πετρέλαιος» ήταν δύο από τα προσωνύμια που του «κόλλησε» ο Τύπος. Τελικά, η χώρα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δυσβάστακτα χρέη της. Η Βουλή κηρύσσει χρεοστάσιο το 1893 και ο Τρικούπης, συνοψίζοντας το οικονομικό δράμα της Ελλάδας, αναφωνεί στις 10 Δεκεμβρίου «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν!» Τα επόμενα χρόνια η χώρα θα τεθεί υπό Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο, με τα γνωστά μονοπώλια στο οινόπνευμα, τα σπίρτα κ.λ.π, οι επιπτώσεις του οποίου θα φθάσουν μέχρι την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΟΚ.
Στις εκλογές της 16ης Απριλίου 1895 το κόμμα του παθαίνει πανωλεθρία και ο ίδιος αποτυγχάνει να εκλεγεί βουλευτής Μεσολογγίου. Χάνει την έδρα για τέσσερις ψήφους από τον άσημο Γουλιμή. Αποχωρεί από την πολιτική γεμάτος πίκρα, με την κλασσική φράση «Ανθ' ημών Γουλιμής… Καληνύχτα σας!». Στη συνέχεια αναχωρεί για ένα ταξίδι στην Ευρώπη, αλλά η απουσία του από τα πολιτικά πράγματα καθίσταται εμφανής. Οι πολιτικοί του φίλοι τον εκθέτουν υποψήφιο για την αναπληρωματική εκλογή της επαρχίας Βάλτου (επαρχία και σήμερα του Νομού Αιτωλοακαρνανίας), χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. Εκλέγεται σχεδόν παμψηφεί στις 17 Μαρτίου 1896, αλλά πέντε μέρες αργότερα η Αθήνα μαθαίνει εμβρόντητη ότι ασθενεί βαρέως στις Κάννες.
Ο Χαρίλαος Τρικούπης άφησε την τελευταία του πνοή στο γαλλικό θέρετρο στις 30 Μαρτίου 1896, την ώρα που η ελληνική πρωτεύουσα φιλοξενούσε τους Α' Ολυμπιακούς Αγώνες. Η σορός του έφτασε στον Πειραιά στις 9 Απριλίου και εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στο ναό της Ζωοδόχου Πηγής. Ετάφη χωρίς επισημότητες, όπως το είχε ζητήσει, στον οικογενειακό τάφο των Τρικούπηδων στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών.